marți, 12 aprilie 2011

Pedelistii au talent, faza pe motiuni

Am înţeles, în final, că PDL-ul a avut până acum succes în competiţiile electorale pentru că niciodată nu au avut alegeri democratice pentru funcţia de preşedinte. Azi am văzut cetele mai mari sau mai mici de susţinători ale candidaţilor Boc, Blaga şi Paleologu, figuri triste, care nu credeau nicio iotă din ceea ce susţineau public iniţiatorii moţiunilor. Românii care au văzut feţele lui Boc, Flutur, Blaga, Frunzăverde sau Paleologu, au înţeles că pedeliştii sunt deja resemnaţi cu privire la viitorul lor politic, pentru că lipsa competiţiei electorale anterioare la vârful partidului şi-a spus cuvântul, iar acest colos, PDL partid stat, îşi trăieşte propria decădere.

Faptul că unul dintre puţinii intelectuali, Sever Voinescu Cotoi, nu a găsit nimic interesant în moţiunile lui Boc şi Blaga, hotărându-se să îl însoţească pe ministrul pleaşcă la intrarea în sediul PDL, înainte de prezentarea moţiunii „Privind spre viitor”, spune totul despre halul în care a ajuns PDL-ul, nu doar în sondaje, ci şi în propria lui ogradă. În acest moment îmi dau seama cât de mult am pierdut din cauza închistării pedeleului şi mă aştept, în pofida Sărbătorilor Pascale, la o campanie dură, în care se va folosi tot armamentul din dotare, de la găleţi şi până la intimidare personală. Şi mă mai aştept şi la trădări şi schimbări de macaz, mai ales când intuiesc că extrădatul Neculaiciuc nu se va regăsi pe lista de susţinători ai lui Vasile Blaga, secondat de fostul ministru al transporturilor, Radu Berceanu.

Pentru noi, restul care nu suntem pedelişti, nu ne rămâne altceva de făcut decât să urmărim circarii portocalii şi să sperăm că Blaga are dreptate când spune că PDL-ul are nevoie de o rupere de ritm, poate chiar una consistentă.

3 comentarii:

Loredana Terec-Vlad spunea...

Dupa tiparul mediocrității funcționează intelectualitatea; cretinizarea culturii nu face decât să instaureze o ignoranță bolnavicioasă dusă la rang de valoare supremă. Simptomele maladive , apatia și cinismul sunt departe de idealurile colosale, deseori imposibil de atins. La rândul ei, libertatea actuală crează un climat favorabil pentru dezvoltarea societății nonvalorice: fuga de răspundere, conformismul, lipsa inițiativei sunt rezultatul a ceea ce a construit capitalismul.

Loredana Terec-Vlad spunea...

aceasta e propunerea guvernului pentru promovarea valorilor si asa-zisa iesire din recesiune

Management Resurse Umane spunea...

Sa ne oprim un pic din blamat si sa ne imaginam o lume ideala, in care toate problemele mai sus mentionate nu ar fi posibile. Merge?