miercuri, 15 septembrie 2010

Greva primarilor PSD la Suceava???

Repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul bugetelor locale şi din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale s-a făcut pe criterii politice de către Consiliul Judeţean Suceava. De asemenea, repartizarea sumelor din Fondul European de Solidaritate pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţii în anul 2008, dar şi alocarea de fonduri guvernamentale pentru inundaţiile din vara acestui, an au fost făcute tot pe baza interesului politic al PDL. Mai mult, bugetele localităţilor au suferit diminuări de sume în ultima perioadă ca urmare a politicii de restrângere a cheltuielilor statului la nivel central şi local. Am încercat, inclusiv prin contencios administrativ, să adoptăm o poziţie publică prin care să sancţionăm modul discreţionar prin care conducerea portocalie a judeţului îşi permite să trateze bugetele localităţilor, implicit viaţa locuitorilor. Se pare că nu a fost suficient acest lucru, iar în acest moment încercăm să găsim alte modalităţi prin care să ne putem face auzite necazurile noastre şi ale cetăţenilor care locuiesc în comunele şi oraşele conduse de primari PSD. Cred că a sosit vremea ca poziţia noastră, ca partid de opoziţie, să devină mai dură. Am ajuns în situaţia în care nu mai avem ce să pierdem, ori ieşim la luptă, în sens democratic, ori acceptăm situaţia şi asta va însemna în multe cazuri, închiderea activităţii la unele primării din judeţ. Decizia finală referitoare la modul în care vom acţiona ca partid de opoziţie o vom lua împreună în cadrul Ligii Aleşilor Locali la nivelul judeţului Suceava, pe care intenţionăm să o întrunim în cel mai scurt timp posibil. Situaţia actuală este fără precedent şi tocmai de aceea consider că trebuie adoptată o poziţie de forţă în cadrul Ligii Aleşilor Locali, care poate merge până la declanşarea unei greve a primarilor.

2 comentarii:

schmidt spunea...

nu e rau sa incerci sa valorifici toate ocaziile; demonstrezi ca stii sa te comporti ca un lider al opozitiei. Insa asta cu greva e cam trasa de par. Mai gindeste-te la oamenii aia din comune cu primari PSD. Nu au nici o vina sa sufere din cauza complexelor si apucaturilor acestor vechili efemeri. Dar nu exagera, nu as vrea sa merg la primarie si primarul sa fie in greva cu ambele miini intinse: una acuzator si cealalta a pomana. As prefera sa il gasesc inconjurat de oameni capabili sa il invete si sa il ajute sa atraga fonduri, sa isi calculeze bugetul etc. Si poate nu ar fi rau sa discuti asa si la Liga Alesilor Locali. Ai putea sa le oferi o asistenta in aceste demersuri decit sa ii indrumi in a-si neglija votantii...
Ne mai vedem

Falvo spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.