vineri, 23 iulie 2010

Tainul pe inundatii

PSD Suceava a acuzat, miercuri, Guvernul că ”îsi trage tainul” si din necazul oamenilor afectati de inundatii arătând că la fiecare casă construită de guvern pentru sinistrati preturile pentru materialele de constructii sunt în medie cu 75 % mai mari decât cele ale pietei.

Presedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferintă de presă că HG 708/2010 privind programul de case de locuit pentru persoanele afectate de inundatii, semnată de premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltării Regionale si Turismului, Elena Udrea si secretarul de stat în MAI, Mihai Capră, prevede construirea de case pentru sinistrati, urmând ca achizitionarea materialelor de constructie să fie făcută de ANL care le va preda primăriilor localitătilor unde se construiesc astfel de case.

El a arătat că într-o anexă a acestei Hotărâri de Guvern sunt prevăzute si costurile estimative ale materialelor de constructie ce vor fi achizitionate si că a fost surprins să constate că preturile din anexă sunt cu mult peste preturile pietei.
Potrivit lui Nechifor, Guvernul cumpără ciment cu 49,6 lei/suta de kilograme în timp ce pretul pietei este între 35 si 38 de lei, ceea ce înseamnă un pret mai mare cu 41 %.

Pentru lemnul ecarisat, Guvernul alocă 682 lei/mc, pretul fiind cu 70 % mai mare decât cel de pe piata suceveană,arătând că la export acest tip de lemn, clasa A, se vine cu maxim 500 de lei/mc.

El a mai spus că usile simple de interior sunt cumpărate cu 248 de lei, în timp ce în magazinele de specialitate o asemenea usă, completă, costă 120 de lei, ceea ce înseamnă că Guvernul cumpără la un pret cu 106 la sută mai mare.
În ceea ce priveste plăcile OSB, Guvernul alocă 18,6 lei/mp în timp ce în magazine placa de OSB se cumpăra cu 10 lei/mp, pretul oferit astfel de guvernanti fiind cu 86 % mai mare.

”Chiar și când e vorba de inundatii, de necazuri, PDL pune birul portocaliu pe spinarea românilor”, a spus Nechifor.
El a arătat că potrivit calculelor PSD, pretul materialelor pentru o casă oferit de Guvern este cu 75 % mai scump decât pretul pietei.

”PDL îsi trage tainul. Îsi iau un profit de 75 % la fiecare casă construită. Boc trebuie să facă bani pentru partid”, a spus Nechifor.

El a sesizat că Hotărârea de Guvern nu este semnată de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, ci în numele acestui minister a semnat secretarul de stat Mihai Capră.

via newsbucovina

Un comentariu:

anonim spunea...

Buna dimineata azi e 25 august . Mai activeaza si tu pentru cei care mai citesc bloguri