vineri, 2 iulie 2010

Operatiunea Cod ROSU

PSD Suceava a demarat operatiunea "Cod ROSU" la nivelul localitatilor afectate de inundatii in ultimele zile. Comandamentul instituit la sediul judetean PSD a finalizat evaluarea primara a pagubelor produse in cele 68 de localitati, iar in acest moment distribuim alimente de prima necesitate si apa potabila pentru comunele si orasele cele mai afectate:
1500 l apa - Boroaia,
3000 l apa si 1000 conserve - Granicesti, Zamostea, Hintesti si Gramesti,
500 l apa si 500 conserve - Sucevita.

Dupa amiaza vom distribui apa si alimente la Milisauti, acolo unde, in urma ploii de ieri, au fost inundate zeci de gospodarii la Gura Solcii. Tot astazi, in jurul pranzului, vom asigura o masa calda pentru cele 70 de persoane sinistrate de la Patrauti care si-au pierdut toata agoniseala si care au fost adapostite provizoriu in localul scolii din comuna.


Operatiunea "Cod ROSU" va continua si in zilele urmatoare pentru a asigura alimente de baza si apa pentru pesoanele sinistrate, iar incepand de vineri vom demara etapa a doua a operatiunii care inseamna refacerea gospodariilor afectate. In acest moment sunt pregatite 4 echipe a cate 10 voluntari care vor lucra in localitatile inundate, din care una este formata din tineri social democrati din judetul Timis care au venit alaturi de noi in semn de solidaritate. Echipele vor fi dotate cu corturi de campanie si instrumente adecvate pentru interventiile in gospodariile inundate.

Facem un apel catre colegii nostri de partid din toata tara sa participe la acest efort colectiv, avand in vedere faptul ca resursele bugetare ale localitatilor sunt limitate, iar capacitatea oamenilor afecatati de inundatii este redusa, pe fondul crizei financiare si a masurilor de austeritate impuse de guvern.

Cea mai grava problema identificata de noi este lipsa de speranta si de incredere in institutiile statului si de aceea facem acest apel la solidaritate: romani pentru romani.

2 comentarii:

Anonim spunea...

si la noi cei din sat;romanesti nu avem apa dar se anparteste doar la cei cunoscutica la primarie sunt toti mana-n;-mana la noi nu mai ajunge nimic.

tudor spunea...

Bancnote de vanzare pentru numismati la www.bancnotedevanzare.co.cc