sâmbătă, 26 iunie 2010

Profu de drept neconstitutional

Liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, a apreciat vineri că Guvernul va trebui să-şi depună mandatul în condiţiile în care legile pe care şi-a angajat răspunderea sunt neconstituţionale. Referitor la premierul României, preşedintele PSD Suceava a spus că Emil Boc, este „profesor de drept neconstituţional” pentru că a reuşit ca o mare parte a actelor pe care le-a elaborat să fie declarate neconstituţionale. „Ultima decizie a Curţii Constituţionale demonstrează, încă odată, dacă mai era nevoie, că premierul este profesor de drept neconstituţional”, a subliniat Nechifor.
newsbucovina

9 comentarii:

anonim spunea...

Stiu ca nu ai sa raspunzi dar totusi te intreb. Ce se intampla cu consilierii care au votat scumpirea apei si a gunoiului din Falticeni ca au fost si de pe la voi cu votul pentru??? tot vorbiti ca aia fac rau ca sunt cei mai rai dar si voi ii ajutati cum vreti sa recapete lumea incredere in psd daca chiar li se ia din buzunare. Sincer nu stiu cum o sa ne descurcam cu salariu sa platim si sa traim. "MULTUMIM CELOR CE VOTEAZA SCUMPIRILE ".

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@anonim
Ba da
Deci, consilierul local PSD Falticeni a demisionat in urma votului dat joi pentru scumpirea apei, iar consilierul local Negura, care este la prima abatere, mai are o sansa.
Totusi, trebuie spus ca majorarea era oricum adoptata, indiferent daca toti consilierii PSD votau impotriva, deoarece voturile PDL, PNL si PRM au dat majoritatea.
As aprecia daca ai avea si identitate. ;)

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@ anonim
Florea e cel care a demisionat. Scuze, scriu de pe telefon

anonim spunea...

Sunt Cristian un bugetar care statul ii ia 25% din salar si mahnit pe politicieni.

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@ cristian
Si mie imi taie 25% si eu sunt mahnit de o mare parte din politicieni

john_tsd_lex spunea...

domnule catalin suntem colegi de partid ,eu va recomand un blog omogen noua ,un blog cu atitudine www.proatitudine.ro 100% bucovinean.

john_tsd_lex spunea...

„Lăsaţi-vă creierul la uşă. Vi se va înapoia la plecare”. (Semnat:conducerea)

Nu poţi schimba lumea decât dacă schimbi oamenii, iar oamenii nu pot fi schimbaţi decât dacă sunt inspiraţi şi motivaţi de către liderul lor. Această concluzie poate fi întâlnită şi pe paginile Vechiului Testament. Poporul evreu progresa doar în condiţiile în care beneficia de prezenţa unui conducător al cărui interes nu era individualist şi nici nu ducea o politică de clan. În schimb, în momentul în care avea neşansa unui lider ce miza pe politica „divide et impera”, mascând interese meschine, atunci era inevitabilă căderea politică şi economică. Cu alte cuvinte, secretul progresului unui popor stă în forţa generatoare de schimbare pe care o posedă liderul. În capacitatea motivaţională a acestuia. În sinceritatea de care poate da dovadă. Deci, un popor cade sau se ridică în funcţie de conducătorul pe care îl are! Punct. Dincolo de această constatare comentariile sunt inutile. Un lider care îşi împinge poporul în haos încetează de a mai fi lider. Iar dacă nici nu îşi asumă eşecul, încetează de a mai fi OM.

Ford avea obiceiul să spună: „Luaţi-mi fabricile, incendiaţi-mi clădirile…dar daţi-mi oamenii şi veţi vedea că-mi voi reface producţia chiar acum”. Liderul care este preocupat de dezbinarea oamenilor nu este un conducător apt pentru a conduce o ţară. El este, de fapt, un TIRAN! Incapabil de a motiva oamenii, de a le câştiga încrederea şi de a provoca progresul! Conducerea nu se referă la ceea ce le faci oamenilor, ci la ceea ce faci împreună cu ei. A conduce oamenii nu înseamnă să-i controlezi, ci să le câştigi încrederea. Înseamnă nu să îi menţii în mediocritate, ci să le dezvolţi potenţialul!

Celebrul preşedinte american Dwight Eisenhower observa: „Ca să fii un conducător, trebuie să ai oameni care să te urmeze. Iar ca să ai urmaşi, trebuie să le câştigi încrederea. De aceea, calitatea supremă a unui conducător este fără discuţie integritatea”. Acest aspect este esenţial în arta leadershipului. Liderii care îşi doresc să poată influenţa pozitiv trebuie să trăiască la un standard moral mai înalt decât cei care îl urmează. Altfel, consecinţele sunt dezastruoase. Realitate cu care, din nefericire, suntem contemporani…

Nu poziţia îl face pe om, ci integritatea de caracter. Oamenii sunt dispuşi să urmeze un lider doar dacă ceea ce face şi ce spune sunt acelaşi lucru. Iar în momentul în care îi văd sufletul îşi retrag mâna. Din acest punct de vedere, succesele politice sunt doar realizări efemere, dacă nu se realizează pe un fond solid pe care îl poate conferi progresul moral al unei naţii. Aspiraţia spre schimbare este doar o utopie dacă nu există acei oameni care să poată provoca regenerare morală şi spirituală.

De aceea, orice iniţiativă de acest gen este sortită eşecului în România, în condiţiile în care lipsesc liderii care să confere încredere în acest demers. Iar cei pe care îi avem sunt şi cei care au generat mocirla în care suntem nevoiţi să ne scăldăm astăzi. Iar acum vor să mai apară şi ca salvatori ai neamului. Cruntă ipocrizie! Utilă, însă, în patria Mioriţei…" AUTOR : PROF. LEHACI FLORENTIN SURSA: www.proatitudine.ro; www.traianpopovici.ro

Loredana Alexandru spunea...

Domnule Catalin Nechifor, sunt din Falticeni si va scriu in speranta ca veti face ceva pentru noi cei care v-am votat si ne-am bazat pe dvs.De ce nu promulgati OUG 50? De ce fugiti din sala? Va rog sa lasati la o parte orice animozitati ati avea cu cei de la putere si sa incercati sa ne ajutati si pe noi cei ce avem credite, sa ne descurcam.Chiar nu va pasa de noi? Cu respect, Loredana

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@loredana

Ma bucur sa discutam despre OUG 50. Incep cu o intrebare. Dumneavoastra va convine forma actuala? FMI si bancile spun ca nu le convine, ca vr fi pierderi financiare mari in sistemul bancar. Majoritatea clientilor de credit bancar spun la fel ca forma actuala a ordonantei este buna. Prin urmare, noi sustinem forma actuala, iar ordonanta isi face efectele. Cei din arcul guvernamental au o presiune foarte mare sa modifice prin amendamente ordonanta, asa cum doreste Asociatia Romana a Bancilor. Astept un punct de vedere de la dumneavoastra, incheind cu faptul ca dezbaterea din comisia de buget incercam sa o facem in favoarea consumatorilor de credit, pentru ca daca ordonanta pleaca cu raport de adoptare catre plen, cei de la putere nu cred ca isi vor permite sa retrimita ordonanta la comisie. Multumesc si dupa cum v-am spus, astept sa continuam aceasta discutie.