marți, 15 iunie 2010

1 leu pentru boc

Motiunea de cenzură dezbătută marţi de parlamentul României, împotriva Guvernului BOC IV nu a fost adoptata fiind doar 228 de voturi in favoarea motiunii si 197 contra motiunii. Pentru a putea fi adoptată iar Guvernul să cadă, moţiunea trebuia sa adune 236 de voturi, ceea ce inseamna ca salariile bugetarilor si pensiile vor fi reduse cu 25 % si respectiv 15 %.

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor, care este preşedinte al organizaţiei judeţene PSD, a introdus la votul pe moţiunea de cenzură, o bancnotă de 1 leu în urna neagră, arătând că este o modestă contribuţie din partea unui pensionar sucevean în gaura neagră produsă de Guvernului Boc.

Nechifor, care a votat în favoarea moţiunii de cenzură, după ce a introdus bilele în cele două urne, a ţinut să introducă în urna neagră o bancnotă de un leu.
El a explicat că acest leu reprezintă contribuţia unui pensionar sucevean care va rămâne cu pensia minimă garantată după ce Guvernul Boc îi va lua 23 de lei din pensie.

via www.news-bucovina.ro

Un comentariu:

Bogdan Ghioncu spunea...

Intr-un fel, ma asteptam ca mai multi parlamentari sa recurga la acest gest simbolic. Dvs, domnule deputat, sunteti in razboi simbolic direct cu PNL-istul Ghise, care a aratat cartonasul rosu.

Mult succes! Keep up the good work!