joi, 27 mai 2010

Foaie de parcurs, alaturi de sindicate

„Având în vedere situaţia dificilă economică şi socială din România, pe fondul crizei financiare mondiale care a afectat economia globală, ţinând cont de măsurile de reducere a deficitului bugetar propuse de preşedintele Traian Băsescu şi asumate de guvernul Boc, care reclamă reducerea salariilor bugetarilor, diminuarea pensiilor, precum şi reducerea sau chiar eliminarea unorforme de asistenţă socială, întrucât poziţiile preşedinţiei României şi ale guvernului sunt divergente faţă de poziţia oficială a FMI prezentată de Dominique Strauss-Kahn, referitoare la recomandările Fondului cu privire la creşterea impozitelor şi taxelor în locul măsurilor de diminuare a pensiilor şi salariilor bugetarilor, considerând că soluţiile de ieşire din criză pot fi identificate prin dialog între actorii din mediul politic, sindical, antreprenorial şi al societăţii civile implicaţi în viaţa românească, promovând un mod de interacţiune transparentăîntre toţi factorii care pot contribui la o mai bună guvernare a României, organizaţia judeţeană a PSD adoptă prezenta foaie de parcurs, în urma discuţiilor purtate în data de 24 mai 2010 cu reprezentanţi ai sindicatelor: BNS filiala Suceava, Cartel Alfa filiala Suceava, Sindicatul Poşta Română Suceava, -SLITC Bogdan Vodă, Sindicatul Salariaţilor FRE Suceava, Federaţia Univers BNS, Sindicatul Judeţean de învăţământ Spiru Haret Suceava, afiliat la FSLI, Uniunea Judeţeană CNSRL- Frăţia Suceava.Foaie de parcurs pentru susţinerea mişcării sindicale la nivelul judeţului SuceavaParlamentarii PSD aleşi în colegiile uninominale din judeţul Suceava vor cere plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului adoptarea modalităţii de vot deschis în cazul moţiunii de cenzură care va fi depusă de PSD la asumarea responsabilităţii guvernului pentru măsurile de reducere a pensiilor şi salariilor bugetarilor. în caz contrar, parlamentarii PSD din judeţul Suceava vor vota cu bilele la vedere pentru a ne asuma transparent opoziţia noastră faţă de măsurile aberante propuse de preşedintele Traian Băsescu şi asumate de guvernul Boc.

PSD este solidar cu sindicatele reprezentate la nivelul judeţului Suceava şi va oferi asistenţă juridică de specialitate în situaţia în care lideri şi sau membri de sindicat vor avea de înfruntat repercursiuni politice din partea actualei puteri de dreapta. Invităm sindicatele, asociaţiile profesionale, precum şi organizaţiile neguvernamentale şi asociaţiile care reprezintă societatea civilă să continuăm acest tip de dialog, în speranţa că în acest mod vom putea să identificăm soluţii corecte şi fezabile la gravele probleme cu care se confruntă România.

Credem că în interiorul PSD găsim resursele profesionale pentru a asigura o mai bună guvernare în condiţii de criză, atât timp cât PSD şi-a mai asumat acest rol şi în perioada 2000 - 2004, atunci când preluarea mandatului s-a făcut după o perioadă de grave tulburări guvernamentale generate de puterea de drepta CDR şi de aceiaşi actori pe care îi regăsim şi astăzi în posturi cheie ale României: Traian Băsescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu. Sprijinim mişcările de protest iniţiate de sindicate în perioada imediat următoare şi ne asumăm propria noastră poziţie publică care va fi transpusă într-un miting de protest la adresa guvernării de dreapta judeţene şi centrale şi nu putem interzice dreptul niciunei persoane să se ralieze la forma noastră de protest. Considerăm demersurile întreprinse de sindicate ca fiind legale şi justificate şi milităm pentru identificarea de soluţii corecte pentru a evita măcar în cel de al 12-lea ceas o catastrofă economică şi socială care ar putea afecta România pentru o lungă perioadă de timp de acum încolo”.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Catalin, spui ca ai un program care se numeste "Din nou primii!" si spuneai ca ai nevoie de oameni competenti si morali pe langa tine, ti se pare normal ca sa promovezi oameni care arata fundu la oameni pe strada din masina inscriptionata cu PSD, incearca sa ... toate fetele care vin in organizatia de tineret, fura prosoape de la Rin Grand Hotel, sunt membrii de onoare pe site-uri cu cocalari (si aici ma refer la un tip care-si doreste din toti rarunchii sa fie viceprimar... adica Vente)... ti se pare normal ca un tip care are un comportament moral indoielnic sa fie adus in fata ca si un reprezentant al tineretului social democrat. Ai fost presedinte al TSD, dar nu am auzit despre tine asemenea lucruri. Care este motivul pentru care il sustii pe Vente asa de mult?

Anonim spunea...

Nu te mai obosi ca nu-ti raspunde!! E groaznic de dureros subiectul..! Finutzu sa faca asa ceva,...:((((??