vineri, 21 mai 2010

drept la replica

un alt fel de matematica

drept la replica adresat cotidianului Obiectiv (Suceava), in urma articolului publicat in editia de miercuri 19 mai.

„Vreau să vă precizez că militez pentru libertatea de exprimare a presei, însă doresc să fac câteva precizări legate de modul în care a fost prezentat un raport al Institutului pentru Politici Publice (IPP), cu privire la activitatea parlamentarilor în decursul anului 2009. Ţinând cont de faptul că nu s-a precizat clar perioada de timp care a fost monitorizată în raport, precum şi informaţiile care sunt monitorizate de IPP, vă comunic următoarele:

1. IPP monitorizează numărul de voturi finale pe care deputaţii le exercită în timpul celor două sesiuni parlamentare anuale, iar numărul de voturi nu reflectă prezenţa la lucrările Camerei Deputaţilor, aşa cum a fost interpretat eronat în articolul publicat de dumneavoastră.

2. În perioada sesiunii parlamentare februarie – iunie 2009 am avut o participare la voturile finale desfăşurate în Camera Deputaţilor de 74%, din totalul de 311 voturi finale, participând la 230.

3. În perioada sesiunii parlamentare septembrie – decembrie 2009 am avut o participare la voturile finale desfăşurate în Camera Deputaţilor de 14,6%, din totalul de 130 voturi finale, participând la 19. Precizez că în perioada 6 – 8 septembrie am reprezentat Camera Deputaţilor la reuniunea comisiilor de buget şi finanţe din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene desfăşurată la Stockholm, cu tema Economia schimbărilor climatice şi finanţele publice durabile, în această perioadă fiind exprimate un număr de 38 de voturi finale. Vă daţi seama că nu puteam fi prezent în acelaşi timp şi la Stockholm şi la Bucureşti în acelaşi timp.

4. Prin urmare, dacă efectuăm un calcul matematic simplu, putem constata că în decursul anului 2009 am participat la un număr de 249 de voturi finale din 441, ceea ce înseamnă un procent de 56,46%.

5. Media prezenţei deputaţilor la voturile finale pe anul 2009 este de 62%.

Doresc să menţionez faptul că în perioada septembrie – decembrie 2009 am făcut parte din echipa naţională de campanie a PSD pentru alegerile prezidenţiale, datorită acestui lucru prezenţa mea la voturile finale în Camera Deputaţilor a fost redusă, dar am făcut public acest lucru la momentul respectiv şi mi-l asum în continuare, pentru că am crezut că România merita mai mult decât ceea ce oferă preşedintele Traian Băsescu şi guvernarea PDL, iar ceea ce primesc românii acum vedem cu toţii: criză accelerată, reduceri de pensii şi salarii, oameni aruncaţi în stradă şi speranţe deşarte.

Vă mulţumesc şi vă asigur de faptul că înţeleg în totalitate rolul mass media şi respect dreptul la liberă exprimare, atât timp cât informaţiile sunt prezentate corect şi echidistant”.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Catalin, spui ca ai un program care se numeste "Din nou primii!" si spuneai ca ai nevoie de oameni competenti si morali pe langa tine, ti se pare normal ca sa promovezi oameni care arata fundu la oameni pe strada din masina inscriptionata cu PSD, incearca sa ... toate fetele care vin in organizatia de tineret, fura prosoape de la Rin Grand Hotel, sunt membrii de onoare pe site-uri cu cocalari (si aici ma refer la un tip care-si doreste din toti rarunchii sa fie viceprimar... adica Vente)... ti se pare normal ca un tip care are un comportament moral indoielnic sa fie adus in fata ca si un reprezentant al tineretului social democrat. Ai fost presedinte al TSD, dar nu am auzit despre tine asemenea lucruri. Care este motivul pentru care il sustii pe Vente asa de mult?

Marian spunea...

Buna ziua,
Realizez o cercetare sociologica care implica raspunsul blogerilor. Va rog sa imi raspundeti la chestionarul din link-ul de mai jos.
Multumesc foarte mult !
https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHBLWUc1eWM4TnYzdXhCUG82NVBCRnc6MQ&ifq

anonim spunea...

Pe la televizor mai mult vad pnl dar psd prea putin. Cred ca daca se vor face alegeri maine crin antonescu va fi presedinte. Pe ponta in ultima vreme nu e pe la tv, ce face doarme?????
treziti-va si la lupta k dak se taie din salarii, poate fac oamenii ceva sa scapam de PDL