duminică, 30 mai 2010

Bani europeni cheltuiti romaneste

Astazi am decis să ne adresăm Comisiei de petiţii din Parlamentul European, comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, Comisiei de cercetare a abuzurilor din Camera Deputaţilor şi Avocatului Poporului cu priviere la situaţia înregistrată în judeţul Suceava privind jurizarea incorectă a proiectelor prin măsura 3.2.2 – “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.

Proiectele depuse de 25 de primari PSD din judeţul Suceava pentru modernizări de drumuri comunale, aducţiuni de apă şi canal, sau aşezăminte social-culturale au fost jurizate incorect, aceştia fiind depunctaţi fără motiv. Vom contesta jurizarea APDRP pentru că dorim să fie respectate criteriile de departajare stabilite, mai ales că APDRP a transmis primăriilor sucevene notificări cu punctajele primite fără să specifice motivele pentru care proiectele au fost depunctate, în acest caz primarii şi consultanţii pe proiecte nu ştiu de ce au fost scăzute punctajele în condiţiile în care au fost respectate toate criteriile prevăzute.

Sunt cu atât mai surprins în condiţiile în care ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, este un profesionist european care a lucrat în cadrul Comisiei Europene. Îi solicit ministrului Agriculturii să asigure un climat european şi la ministerul românesc al agriculturii și să nu copie metehnele politicii de Dâmbovița. Totuși sunt bani europeni și ar trebui să fie utilizați în conformitate cu normele, principiile și exemplele de bună practică europene.

Niciun comentariu: