luni, 12 aprilie 2010

Romania la puterea -1

Au trecut 5 luni de cand Romania are un nou presedinte. Tot Traian Basescu, dar la al doilea mandat.

Intre timp, pensiile au crescut, salariile au fost majorate, somajul s-a diminuat prin crearea de noi locuri de munca, iar taranii romani au primit subventiile din agricultura pentru urmatorii 3 ani in avans.

Deci treaba merge bine. Si pentru ca traba sa fie si mai buna, justitia romaneasca face si ea progrese importante. Arestari, audieri publice in fata televizorului, stenograme, mosi craciuni si multe multe alte subiecte tari. Regii asfaltului stau la zdup alaturi de senatori si magistrati, iata cum viata romanilor ajunge la varianta idilica.

Circ si paine, sau mai degraba circ, pentru ca painea contine zahar, sare si grasimi, care evident dauneaza sanatatii si prin urmare se recomanda consumul moderat. Circul nu dauneaza, mai ales cat timp circarii nu costa nimic.

Vestea buna e ca 5 luni de circ s-au scurs, asa cum s-a dus si iarna. Care nu-i ca vara. Vestea proasta e ca circul ar mai putea dura inca 55 de luni. Ma gandesc acum ca modificarea constitutiei (nu merita scris cu majuscule, oricum n-o respecta presedintele) am promovat-o noi, cei din PSD. Daca nu o modificam, mandatul prezidential ramanea de 4 ani, si mai aveam de asteptat doar 2 ani si jumatate. Din pacate asa se intampla cand sapi groapa altuia. Asa ca nu ne ramane altceva decat sa avem rabdare si sa vedem cine va rezista pana la capat. Intre timp, Romania continua sa se scufunde.

3 comentarii:

Alex spunea...

Din punctul meu de vedere, cu tot respectul, asa-zis-ul GUVERN, uita de una dintre cele mai importante trepte.
Tinerii , studentii.

Sunt foarte curios care este opinia dumnevoastra vis-a-vis de noua lege a invatamantului care tinde sa inlatureze reprezentarea studenteasca din toate forurile decizionale , care tinde sa "confiste" drepturile noastre ale studentilor din Romania, care se presupune ca am fi viitorul.

ELMMAR spunea...

Visu’ Lu’ Boc Cel Mic

La umbra de bonsai nipon, un Boc mic vegeteaza,
Si ascultandu-l pe Salam, maret destin viseaza.
In bataliile ce vin cu ostile batrane,
Biruitor in veci va fi, catane va rapune.

El este Cezar-ul roman, cand galii ii invinge
Sau Alexandru Macedon, pe persi cand ii infrange.
E Napoleon-ul din Egipt, luptand cu mamelucii
Sau Stefan Sfant, cand la Vaslui, se razboia cu turcii.

E general sau imparat, e rege, mai nou e presedinte
Ochi pentru ochi avand in gand si dinte pentru dinte.
Profesori cad suvoi pe camp, cand coasa manuieste
Si bugetari, doi cate doi, securea de-i luceste.

Se vede-n vis eminescian, nemuritor si rece,
Privind de sus la boborean, in viata cum se trece.
E mic de stat, liliputan , dar varsator de sange
Cand ordonante da in draci si biruri grele strange.

Deodata insa-un hahait loveste ca Furia
Si-o voce dura, de stapan, ii curma reveria:
- Ce faci Emile, iar visezi cand imi asculti maneaua?
Hai, mars d-aci si-adu-mi la pat tucalu’ si cafeaua!

Morala:
De esti Boc si dobitoc, sa nu te-ncrezi in Guta
Ca vine Basea cel Voinic si-ti trage drept sub…barbie!
(Autor, Marcus)

Florentin (ATP) - admin. 20xSchindler spunea...

Ca orice om normal din ţara aceasta mă întreb şi eu care este limita suportabilităţii. Nu am încă un răspuns. Suntem ca într-o cursă pentru doborârea unui record mondial, fără a şti însă dacă vom mai ajunge la linia de sosire. Alergăm şi din când în când ne mai întrebăm cât mai putem suporta. Care este ultima picătură a rezistenţei. Ne evaluăm efortul şi unii dintre noi cedează...Privim în jur căutând şi implorând ajutor şi ce ni se oferă?...

Indiferenţă! Ipocrizie! Dezinteres pentru normele comportamentale cuplat cu un interes preponderent pentru propria utilitate, semnalând inconsecvenţa noastră atitudinală...Eu! Cel mai utilizat cuvânt...Mentalitatea noastră este dominată de o cultură a „eu-lui”, a privilegiilor şi a nerespectării normelor...Să fie doar o trăsătură a unui prezent anost? Sau acesta este „regulamentul de ordine interioară”, indiferent de timpul istoric?