joi, 29 aprilie 2010

Din nou primii - proiect politic
M-am gândit mult până să vă scriu aceste rânduri, dar ceea ce urmează este urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu mulți dintre dumneavoastră.

Suntem într-o campanie internă de partid, care se va finaliza într-un fel sau într-altul. Unii vor câștiga, alții vor pierde, dar important este să rămânem o ECHIPĂ. Au trecut 8 ani de când am intrat în Partidul Social Democrat, până la vârsta de 28 de ani nu am făcut parte din niciun partid politic, iar la Revoluția din 89 aveam 15 ani. Sunt un om de stânga și rămân așa, pentru că am principii social democrate și cred într-un stat social, capabil să își ajute cetățenii aflați în nevoie.

“Din nou primii” este un proiect pe care vreau să îl construim împreună, pentru că PSD a fost și merită să redevină principala forță politică a județului Suceava.

Hristos a Înviat! Cu încredere,
Suceava, aprilie 2010

Situația socială și economică în lume este gravă, iar guvernarea este cea care decontează electoral efectele crizei. În Franța, socialiștii aflați în opoziție au câștigat detașat alegerile locale, mai puțin departamentul Alsace; în Ungaria, partidul Fidesz, aflat în opoziție, a surclasat socialiștii care guvernau de 8 ani, iar în Spania și Marea Britanie mă aștep ca opoziția să câștige alegerile generale, în perioada imediat următoare.

Dar asta nu va fi suficient, erodarea guvernării se simte totdeauna, iar în perioadele de criză acest lucru se face în mod accelerat. Însă cea mai mare parte din ceea ce înseamnă revenirea la putere ne aparține nouă, avem obligația să reconstruim partidul și să îl transformăm într-o alternativă credibilă la actuala guvernare.

Obiectivele pe care cred că trebuie să ni le propunem sunt recâștigarea Consiliului Județean Suceava, precum și câștigarea alegerilor locale în majoritatea comunelor, orașelor și municipiilor din județ. Știu că va fi greu, dar cu muncă, cu organizare, cu încredere în noi putem să reușim, chiar dacă puterea portocalie va beneficia de influența structurilor de stat și a resurselor financiare.

Și pentru că tot vorbim de principii, iată pe scurt care sunt principiile proiectului “Din nou primii”, pe care vreau să le promovăm împreună în PSD:

1. Reprezentarea echitabilă a organizațiilor de partid.
Vreau ca deciziile cu privire la oamenii care ne vor reprezenta în funcțiile politice să le luăm împreună, vreau ca fiecare zonă a județului să își poată spune cuvântul asupra oamenilor pe care îi vom promova în funcții, de la consilieri județeni, ca reprezentanți ai colegiilor și până la parlamentari și șefi de instituții deconcentrate.

Este important ca președintele nou ales să își asume candidatura la președinția Consiliului Județean Suceava și dacă dumneavoastră îmi veți acorda încrederea, vreau să constituim o echipă, candidat de președinte și doi candidați de vicepreședinte aleși de membrii de partid care să reprezinte zona de est a județului și respectiv zona de munte.

2. Organizarea după modele noi aplicate la specificul sucevean.
Pe lângă structurile statutare, vom înființa departamente de specialitate: administrație publică, agricultură, pensionari, economie, juridic, campanie electorală continuă, tineret și sport ș.a., care să coopteze colegi din județ și care să se constituie într-o structură de tip Consiliu Județean din umbră și care să elaboreze și oferta electorală a PSD pentru alegerile locale din 2012. Vreau să descentralizăm partidul, iar birourile permanente județene vor fi organizate lunar, în fiecare zonă a județului, cu participarea colegilor din localitățile zonei, dar și a oamenilor neînregimentați politic, dar care doresc să afle punctele de vedere ale PSD cu privire la zona în care trăiesc. În acest fel relația dintre partid și cetățean va fi una mult mai apropiată, iar conducerea politică va cunoaște într-adevăr realitățile din viața de zi cu zi.

3. Implicarea membrilor de partid: seniori, femei, tineri, respectând drepturile individuale. PSD trebuie să devină un partid deschis, un partid care ascultă vocea poporului și care respectă munca și implicarea membrilor de partid. Accederea în funcții trebuie să fie făcută pe baza perfomanțelor individuale și funcție de rezultatele obținute, cu girul organizațiilor de partid.

4. Campanie electorală continuă. Fiecare zi trebuie să fie o zi de campanie pentru PSD, avem la dispoziție 2 ani pentru a comunica oferta noastră politică, proiectele noastre și pentru a-i face cunoscuți pe oamenii pe care vrem să-i lansăm în bătăliile electorale. Vreau ca fiecare zonă a județului să aibă comunicatori la nivel județean din rândul primarilor, consilierilor județeni și locali, dar și din rândul membrilor de partid. Votanții noștri trebuie să vadă că în PSD avem o echipă puternică cu oameni de la centru și cu oameni din teritoriu care au ceva de spus pentru viața politică, administrativă și socio-economică a județului.

Știu că s-ar putea spune că proiectul ”Din nou primii” e doar un simplu proiect, care s-ar putea să rămână ceva frumos pe hârtie, tocmai de aceea acest proiect este unul deschis, aștept părerile dumneavoastră pentru ca ceea ce ne propunem împreună să și facem împreună. Depinde de noi, iar principiile pe care le-am expus mai sus sunt lucruri simple, care nu necesită resurse importante, însă succesul acestui proiect ține numai de modul în care suntem hotărâți să câștigăm împreună și să redevenim “Din nou primii”.

Nechifor Cătălin Ioan - autobiografie pe scurt:
Data și locul nașterii: 18.02.1974, Vatra Dornei, județul Suceava
Domiciliul: Suceava
Căsătorit, un copil

Experiență educațională:
Liceul Nicu Gane Fălticeni, 1992
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, inginer, 1997
Institutul Național pentru Formare în Turism București, master în turism
Academia de Științe Economice, master în administrație publică, 2002
Institutul Ovidiu Șincai București, master în științe politice, 2005
Academia de Științe Economice București, doctorand în dezvoltare durabilă
Institul Aspen Paris, Franța, master în leadeship politic, 2008

Experiență profesională:
Merchandiser Coca Cola Iași, 1993 - 1995
Director de vânzări Pepsi Cola, 1995 - 1996
Director de hotel SC Sagra SA, 1996 - 2000
Inspector Consiliul Județean Suceava, 2000 - 2002
Șef serviciu Consiliul Județean Suceava, 2002 - 2004
Director adjunct Consiliul Județean Suceava, 2004 - 2006
Director general Consiliul Județean Suceava, 2004 - 2007
Europarlamentar, 2007 - 2008
Deputat, colegiul 4 Fălticeni, 2008 - prezent

Experiență politică:
Membru de partid PSD, 2002
Președinte TSD județul Suceava, 2004 - 2008
Vicepreședinte TSD România, 2004 - prezent
Primvicepreședinte PSD județul Suceava, 2007 - prezent
Câștigătorul concursului Ucenicul TSD, 2007 (locul 5 pe lista PSD pentru
Parlamentul European)
Director de campanie PSD județul Suceava, alegeri generale 2004
Membru în echipa națională de campanie PSD, alegeri europene 2009
Membru în echipa națională de campanie PSD, alegeri prezidențiale 2009

Limbi străine: engleză, franceză, italiană.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Unii spun ca ai fi omul lui Flutur , ce parere ai de zvon?

Ioan Catalin Nechifor spunea...

prostii

Anonim spunea...

You are not right. I suggest it to discuss. Write to me in PM.