luni, 18 ianuarie 2010

Caut pantofi

Din punctul meu de vedere intre un partid politic si o pereche de pantofi nu e mare diferenta. Ambele sunt produse de marketing, ambele sunt creatii ale unui sistem de management si ambele se adreseaza unor consumatori definiti.

Diferente majore nu exista, doar ca unele marci de pantofi se cumpara mai bine, iar la partide cumpararea produsului se exprima in voturile exprimate. La fel ca in orice sistem de management, un partid politic este ghidat de anumite reguli, cea mai importanta fiind statutul politic, un fel de constitutie a partidelor. E absolut firesc ca statutul sa capete modificari, din timp in timp, in vederea adaptarii lui la cerintele pietei. Marea smecherie e sa fii capabil sa intuiesti directia in care trebuie sa faci modificarea si sa nu te raportezi strict la momentul prezent si la situatia actuala. Cred ca e obligatoriu sa avem o analiza pe mai multe scenarii posibile, in functie de evolutia celorlalti competitori de pe piata politica. Nu poti sa ajungi la obiectivul propus fara sa tragi cu ochiul la pantofii liberalilor si ai pedelistilor. Oare Emil Boc are tocurile suficient de mari sa reziste prim ministru, in conditiile in care se anticipeaza esecul actualului guvern? Espadrilele de vara ale lui Crin Antonescu vor rezista inca 5 ani? Cat despre Traian Basescu cred ca nici nu mai conteaza cu ce incaltari merge dimineata la Cotroceni. In functie de asta va trebui sa ne decidem ce fel de pantofi ne trebuie si noua.

Intrebarea mea este: oare vom fi in stare sa modificam statul PSD asa incat sa depasim zona nucleului dur, a activistilor, militantilor si simpatizantilor si sa ne adresam si altor zone de electorat, sau nu? Suntem capabili oare sa vedem in viitor, de acum in 2 ani si jumatate atunci cand va fi urmatoarea confruntare electorala?

Astept sa vad ce se va intampla in perioada urmatoare si sper sa pun umarul la gasirea unei formule bune.

3 comentarii:

anonim spunea...

Primarul din Falticeni Tofan a spus ca nu mai face nimic prin oras ca daca a votat orasul psd-ul sa face ei ca el unul nu mai face. Ca drept urmare in seara de revelion s-a adunat multa lume in centru sa vada focurile de artificii si surpriza! primaria nu a organizat nimic noroc cu oameni care au venit cu artificii. De sarbatori daca mergeai pe trotuare iti rupeai gatul ca nu a dat cu nimic nici macar cu un gram de sare sau nisip. Sper sa nu mai fie inca un mandat vreo unul de la pdl dar daca vreti da castigati ar trebui sa vedeti de acum ca e o ocazie buna. Ai vrea sa candidezi pe la primarie daca o fi? cred ca ai sanse.
Fluturas

Anonim spunea...

Buna Seara

Merci pentru acceptiune de scrie câteva linii pe blogul DVs.

Urmaresc cu atentie blogul Mitrea si adiacent cel a lui Pascu.

"1907 in psd" este normal, o ofcina depasita ideologic si bolnava mental.

Pacat de generatia tânara, de valorile incontestabile a tinerilor parlamentari si militanti deceptionati de obsesia comunistilor schimbati dupa dec 89.

De la acesti nu poti avea reforma sau schimbare de statut.

Ei, au ajuns acolo prin MINCIUNA circulând in masini negre de zecii de mii de Euros fraudâland statul.

Tineri cu idei nu sunt sustinuti, unii isi cauta calea fara a rezolva problema principala, O ADEVARATA SOCIAL DEMOCRATIE EUROPEEANA in ROMANIA.

Transmit mesajul unui tânar parlamentar psd IST, cei care nu realizeaza MODERNIZAREA ROMANIEI, fosti comunisti travestiti in "social democrati" sa se retraga si sa lase locul tinerilor social democrati pana in 40 ani.

Urmariti blogul MITREA

Bien CORDIALEMENT

Stefan RADOVEANU
GENEVE


nu mai po
EAUA

Anonim spunea...

O suta de grame de realitate romaneasca:
http://proletaru.wordpress.com/