duminică, 24 ianuarie 2010

Doneaza si TU

www.unicef.ro

Salveaza copiii din Haiti, trimite un sms la 848 (fara text) in retelele Orange, Vodafone si Cosmote si 2 Euro vor ajunge la sinistratii care au supravietuit cutremurelor din insula caraibeana.

2 Euro sunt suficienti pentru a hrani un copil intr-o zi. Inainte de cutremure, Haiti era cea mai saraca tara din emisfera vestica, peste 65% din populatie traind cu pana la 2,25 USD pe zi.

Inainte de catastrofa, pretul unei farfurii de orez era de 0,6 USD. Situatia dramatica din Haiti a inceput in anul 2007, atunci cand, in urma sezonului uraganelor, pretul alimentelor a crecut cu peste 40% in principal datorita pagubelor produse in agricultura.

Pare incredibil dar saracii din Haiti au ajuns sa manance un "fel" de biscuiti copti la soare, pe acoperis, cu urmatoarele ingrediente: pamant (praf), apa, margarina, sare.

5 comentarii:

Catalin Stanoiu spunea...

Eu sincer sa fiu am o alta versiune vis-a-vis de ce s-a intamplat in Haiti, am scris si la mine pe site. Pacat de cei nevinovati!

anonim spunea...

Sincer nu ne ajutam noi romani intre noi dar sa mai ajutam si straini Vai de mamaliga lor dar vai si ce mamaliga noastra nu crezi? Poate nu stii dar uneori ramai fara salar la jumatatea lunii si te gandesti ca sa mai oferi la copiii pe care ii ai de mancare. In conditiile astea ce sa mai ai de dat si la alti?

anonim spunea...

Cati oameni oare si din colegiul tau de pe la tara o duc f f f rau ?

Ioan Catalin Nechifor spunea...

Aveti dreptate intr-o anumita masura. Si la noi sunt multi oameni care o duc rau, pragul saraciei severe este ridicat, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim solidari.
Ati uitat de ajutoarele pe care le-am primit si noi, la randul nostru, la Revolutie si la inundatii, sau chiar la marele cutremur din anii '70?!
Nu putem trai intr-un turn de fildes, cine poate sa ajute sa o faca, asta nu impiedica ajutorul pe care il acordam in tara.

anonim spunea...

De ce nu l-ati propus si pe dragnea pt sefia partidului sa fim seriosi k si nastase si geoana au mai fost si am vazut potentialul lor iar celalalt candidat nu cred ca are sanse sa castige urmatoarele alegeri prezidentiale , mitrea e un porc.poate vedeti si voi pe dragnea