marți, 15 decembrie 2009

Din nou de la inceput!

Nu credeam ca tema comunismlui ar mai avea redundanta in opinia publica romaneasca. M-am inselat, poate si pentru faptul ca discursul populist al lui Traian Basescu a prins. Discutam astazi cu cineva despre mesajul actualului si viitorului presedinte: cuvinte simple, cuvinte cheie repetate aproape obsesiv, mesaj antistem, adevaruri general valabile.

Nimic concret, nimic despre ceea ce va urma intr-un eventual nou mandat. Sistemul ticalosit a fost preluat acum de lupta impotriva mogulilor, trasul in teapa a fost inlocuit cu parlamentarii nesimtiti si ale lor privilegii.

Si iata ca a prins, greu, cu emotii mari si cu o frauda care nu poate fi stearsa din imaginea opiniei publice. Acum, dupa ce si curtea constitutionala a decis, este cerut capul lui Mircea Geoana. Am vazut ca au aparut postari pe bloguri celebre, se discuta in emisiuni politice acest subiect aprig.

Am si eu cateva intrebari:
1 Eliminarea lui Mircea Geoana ne va face sa traim bine?
2 Vom avea o clasa politica reformata?
3 Romania va depasi criza economica?

Nu, Nu, Nu

Si atunci de ce? Poate pentru a ascunde adevarata problema a Romaniei, poate pentru a distrage atentia de la concedierile colective care vor urma, poate pentru a da satisfactie unei parti din electorat, in forma in care erau aruncati gladiatorii in groapa cu lei, pentru a astampara setea de sange a plebei romane?

Poate ca nu, sau poate ca da, insa n-ar fi mai bine sa ne lase pe noi in pace sa ne definim viitorul partidului asa cum credem noi de cuviinta? Ni s-a spus in 2004 ca nu suntem reformati, ne-am reformat, partial, si acum constatam ca suntem din nou comunisti.

Nu credeti ca e cam mult, si sa stiti un lucru: suntem multi si nu suntem prosti.

2012 nu e atat de departe, iar 21 decembrie 2009 va fi pentru mine ultima oara cand il vad pe Traian Basescu uns presedinte al Romaniei. Si daca asta este pretul, atunci sunt dispus sa platesc 5 ani, dar sa stiu ca voi reprezenta un partid acceptat de catre romani. Si sunt convins ca asa va fi.

4 comentarii:

Anonim spunea...

"dar sa stiu ca voi reprezenta un partid acceptat de catre romani. Si sunt convins ca asa va fi." - Intii de toate orice ai face doar o parte din romani vor accepta "partidul" pt. ca mai sunt si alte partide pe "piata" politica. Nu te mira ca tema comunismului este inca vie. Scapati de Ion Iliescu si de Nastase. Daca ai curaj analizeaza la rece cine reprezinta "partidul" si in ce functii erau personajele inainte de caderea regimului Ceausescu. Problema vine din interior pt. ca cei ce sunt azi "alesii" au fost impinsi din spate de fosti mari comunisti fata de care acum trebuie dovedita loialitatea. Timisoara 17 Dec. 1989 - copil de 13 ani executat prin impuscare de catre locotenent-colonelul Ion Păun şi căpitanul Constantin Gheorghe gasiti vinovati si condamnati la inchisoare au fost GRATIATI de catre ... Ion Iliescu. Nu cere sa uitam comunismul si reprezentatii comunismului. Ceausescu nu putea conduce singur. SOV=FNI ,tusa Tamara. Reforma si poate o sa aveti o sansa ! Parlamentari cu imunitate pt. fapte penale comise inafara activitatilor parlamentare ... Romania.

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@anonim
acceptarea nu inseamna si vot
cat despre reminiscentele comuniste, acestea exista in toate partidele

Anonim spunea...

Adevarat ... chiar si Basescu a fost membru de partid ca altfel nu ajungea comandant de vapor. Ramin insa la parerea ca stinga (chiar si de orientare stinga-centru) din RO nu are sanse cind in imagine inca mai este Iliescu si Nastase iar acum isi fac loc si excrocii financiari de genul SOV. Dupa Revolutie undeva prin 1992-1994 trebuia o lege care sa interzica alegerea in functii publice a celor ce au fost sefi de partid sau au detinut functii in PCR si UTC. Respectivii ar fi fost tinuti deoparte chiar daca si-ar fi impins in fata copii si ginerii dar cel putin 1 generatie ar fi fost eliminata. In orice reforma politica e necesar sa treaca 3 generatii pina la un rezultat decent. Poate ca Geoana este generatia a 2-a. Generatia 1 a fost Iliescu si Nastase. Cineva care cere sa se asterne uitarea peste comunism este un ipocrit. In RO orice partid de stinga trebuie sa fie constient ca poarta pe "spate" o "eticheta" rosie pe care scrie: "posibil comunist".

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@anonim
Atunci sa pornim a 3-a generatie. Avem 2 ani la dispozitie