luni, 21 decembrie 2009

Afara ninge!

Iarna nu-i ca vara, macar pentru cateva zile, pana cand prognoza meteo va dovedi, sau nu, ca temperaturile de Craciun pot sa se situeze in intervalul 2-12 grade cu plus. A doua axioma ar putea fi: al doilea mandat nu-i ca primul. Sau cel putin asta a incercat sa ne spuna traian basescu astazi, cu ocazia depunerii juramantului in parlament. Despre parlament s-a pronuntat si proaspatul ales presedinte, care, in dorinta lui de reconciliere a recapitulat aproape toate temele de campanie: grupuri de interese, reforma statului, in principal reforma parlamentului. A omis sa ne spuna despre telefoanele pe care le-a dat lui Calin Popescu Tariceanu si lui Ion Iliescu.

Am aproape certitudinea ca parlamentul va fi calul de bataie al lui traian basescu in cel de al doilea cincinal, nu de alta, dar guvern are, ministri si ministrese are, deci singurul lucru pe care nu il are este parlamentul. Care va fi vinovat pentru toate nedreptatile care se vor intampla de acum incolo.

PS traian basescu ne-a trimis tuturor o scrisorica (nu pe hartie roz) prin care ne solicita aproape imperativ sa acordam votul de incredere guvernului boc IV, altfel nu vom pupa transa a III-a de la FMI. Sa fi stiind presedinetele ca transa ar putea fi amanata mai departe de luna februarie? Cine stie?!

3 comentarii:

Dan D. spunea...

Craciun Fericit si Sanatate ! de la un vechi coleg si prieten.

Ai mei parinti, din SV., mi-au spus de tine si uite ca te-am gasit pe Internet. Terra devine tot mai "mica". :-D

Dan D.

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@dan Craciun fericit! Chiar daca sunt cativa km intre noi, avem totusi internetul

Dan D. spunea...

La Multi Ani !