miercuri, 4 noiembrie 2009

Se da buget, la liber

via newsbucovina, video: aici
Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, care este membru al Comisiei de buget-finanţe, şi-a exprimat luni speranţa că după data de 6 decembrie, cu un nou guvern, Parlamentul va putea adopta Legea bugetului de stat până la sărbătorile de iarnă. „După 6 decembrie, cu un nou guvern, cu un nou premier vom avea până la sărbătorile de iarnă un buget trecut prin Parlament cu indicatori ce pot fi respectaţi şi cu soluţii anti-criză”, a spus Nechifor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit parlamentarului social-democrat, actualul Guvern nu a reuşit să propună un proiect de buget până la mijlocul lunii septembrie şi nu are nici acum un proiect de buget, fapt recunoscut de ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, la audierile legate de desemnarea sa în Cabinetul Croitoru. „Au lăsat România fără Legea bugetului”, a subliniat Nechifor, arătând că FMI se aştepta la decizie guvernamentală coerentă.

El consideră că atât Emil Boc, în calitate de prim ministru cât şi Gheorghe Pogea, vor trebui să fie traşi la răspundere, în baza legislaţiei privind răspunderea ministerială. „Trebuie să fie traşi la răspundere pentru vina de a lăsa ţara, în criză şi fără buget”, a spus Nechifor.

Niciun comentariu: