joi, 15 octombrie 2009

Tara arde si baba se piaptana

Ma rog, e o vorba din popor, doar ca la Traian Basescu pieptanatul nu pare sa fie o problema dificila.

Ma uitam la dublul limbaj pe care il practica presedintele Traian Basescu, premierul Emil Basescu, liderii pedele Adriean Basescu, Vasile Basescu si Radu Basescu.
In urma cu cateva zile presedintele ne anunta la Ludus ca presidentia, guvernul si BNR nu si-au propus sa scoata tara din criza. Acum presedintele vrea un guvern asumat politic care sa scoata tara din criza.
Cand spunea Basescu adevarul din strafundul mintii sale luminate? Atunci, sau acum?

Premierul ataca furibund parlamentul acuzand ca doreste sa pastreze privilegiile parlamentarilor. Dar, in urma cu catva timp, Emil Boc aviza negativ o propunere legislativa initiata exact in acest sens.

Presedintele acuza clasa politica in urma cu peste un an, asemanand-o cu o zoaie pe un geam murdar. Acum vrea ca politicienii sa isi asume deciziile politice.

In urma cu 9 ani Emil Boc facea apologia sistemului bicameral, acum il contesta si militeaza pentru parlamentul unicameral.

Bai baieti, sunteti prea seriosi in demersul vostru de a acapara puterea absoluta, ca sa va consideram neseriosi.

Da, va luam in considerare ca un factor de destabilizare al Romaniei si sper ca romanii sa intelega sensul alegerilor din toamna acestui an.

Altfel, va trebui sa invatam pe de rost discursuile pe care le facea Emil Boc in anii de dinaintea Revolutiei si vom lauda in cor maretele realizari ale presedintelui Basescu, reales la al doilea congres.

Istoria se poate repeta si de aceea trebuie sa o analizam cu atentie.

Niciun comentariu: