vineri, 2 octombrie 2009

Guvernarea lui Gugal

Cabinetul Boc 2, un fel de guvern second hand, pare sa fie alcatuit cu ajutorul motorului de cautare google. Altfel e greu de explicat usurinta cu care Boc rostea solutiile ministeriale, la cateva minute dupa ce prezidentu a anuntat din capu scarilor de la Cotroceni ca a acceptat demisiile ministrilor PSD din guvern.
Fara indoila, competentele personale ale ministrilor interimari au fost cele care au condus la insarcinarea lor cu unul, sau chiar doua portofolii. De exemplu, spitalele au nevoie urgenta de borduri noi, asa ca Videanu pleaca tinta spre a rezolva reforma sanatatii de la baza(c).
Pe de alta parte, Boc a preluat si educatia si l-am vazut deja cu foarte multe propuneri novatoare in domeniu. Ii sugerez sa reciteasca teza de doctorat pe care a sustinut-o pe tema reformei constitutionale. Va vedea o diferenta in teorie si in practica pe care o impune prezidentu.
Alti ministri au o sansa uriasa de a se face cunoscuti. Unul este Sandu, despre care nu stie aproape nimeni nimic, alta este Placinta care se va ocupa de relatia cu Parlamentul, dupa o experienta vasta in domeniu de circa 9 luni si foarte multe costume croite colegilor din pedele la fabrica pe care o detine in Vrancea.
Am un singur regret si anume ca domnul Paleologu nu a primit un portofoliu suplimentar. Mare pacat, am fi gasit pe google si alte referiri interesante din activitatea domniei sale.

Ultima persoana la care fac referiri este doamna Elena Udrea. Dupa ce a revolutionat turismul (mai ales cel electoral in favoarea Ebei) primeste acum in dar de la Base imparat portofoliul de la mediu. Probabil ca cei din pedele au fost nemultumiti de faptul ca ministrul PSD Nemirschi de la mediu nu a furat banii ministerului, asa cum s-a intamplat in alte cazuri si isi trimit acum un expert in acest sens. Poate ca ar fi necesara constituirea unei comisii de ancheta la mediu, asa preventiv, sa nu fie nevoie.

In rest, sa traiti bine!

Niciun comentariu: