duminică, 11 octombrie 2009

doctor Boc

Ne-am obisnuit ca in Romania oamenii politici sa spuna una si sa faca alta, dar nu credeam ca voi vedea vreodata un politician care sa faca una si sa spuna alta. Sistemul parlamentar bicameral adoptat la inceputurile Romaniei contemporane, dupa Revolutia din decembrie 89, a fost rezultatul discutiilor cu toate fortele politice de la acel moment, care nu au facut alceva decat sa contruiasca un arc peste timp pentru sistemul bicameral din perioada interbelica.

Emil Boc, posesor al unui titlu stiintific de doctor, cu teza "Separatia puterilor in stat. Ideal si realitate", prezenta avantajele sistemului bicameral, preferabil unei simplitati daunatoare a parlamentului unicameral. Optiunea stiintifica a domnului Boc s-a schimbat in prezent, nu ca urmare a unor noi abordari academice, ci ca deziderat impus de la Cotroceniul condus pentru moment de Traian Basescu.

In consecinta, cer ministrului educatiei si cercetarii, Emil Boc, sa solicite reanalizarea tezei de doctorat a lui Emil Boc cu tema "Separatia puterilor in stat. Ideal si realitate", precum si retragerea titlului de doctor pe care domnia sa se pare ca l-a obtinut printr-un plagiat al propriilor idei stiintifice de la acel moment.

Niciun comentariu: