marți, 15 septembrie 2009

Un presedinte jucator

Alocutiunea, sau adresarea in fata Parlamentului din seara asta pare a fi rupta de realitate. Presedintele Basescu, sau cum ar zice altii dom prezident, pare sa vorbeasca despre alt film, de parca ar presedintele Botswanei.
Ne-a reamintit ca romanii si-au dorit un presedinte jucator. Si asta avem: un presedinte care joaca la festivalul cascavalei, la hora de la Prislop, la sarbatoarea rromilor de la Costesti.
In seara asta presedintele nu a jucat deloc. Ba chiar vorbea cam inghesuit, manca si stalcea cuvintele. Poate daca invata dupa actualul cod al educatiei, nu ajungea nici macar la acest nivel.

2 comentarii:

Alex Mazilu spunea...

Este Ziua Internationala a Democratiei… 15 septembrie… Romania se afla in mijlocul unui haos generalizat. Justitia este blocata, sindicatele sunt cu armele pe masa, a crescut moneda Euro. Parlamentul este si el “blocat”, in aceiasi zi, de o vizita fulger a unei persoane care isi doreste sa se aseze in pole-position in cursa electorala din Noiembrie. Macar intr-o zi ca asta, am putea aprecia greutatea cu care s-a obtinut democratia. Si intr-un sistem, sa ii zicem, controversat al statului de drept… sarbatorim si noi, Ziua Internationala a Democratiei.

Sa fie intr-un ceas bun!… Poate ploua…

Am citat de la mine :)
Bine punctat Catalin !

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@alex
mersi,ai dreptate cu ziua democratiei, numai ca dom prezident a incurcat la un moment notiunea de demografie cu cea de democratie. O fi fost obosit de atata criza