sâmbătă, 22 august 2009

Umbra lui Mircea la Cotroceni

Traian Basescu a fost obisnuit sa aiba un trai fara prea multe griji. Marinar peste mari si tari, secretar de stat, ministru, sef de partid, primar general al capitalei, presedinte al Romaniei, astea au fost pozitiile principale pe care le-a ocupat Basescu in ultimii zeci de ani. S-a confruntat cu numeroase situatii conflictuale, a purtat multe batalii, dar ceea ce I se intampla acum presedintelui jucator depaseste cu mult posibilitatile sale de a se descurca, asa cum a facut-o in trecut.
Inconjurat de scandaluri care au drept tinta persoane influente din anturajul sau, obligat sa disimuleze intentia de a candida pentru un nou mandat, Traian Basescu traieste acum un moment incomod.
Mircea Geoana ii sufla in ceafa in sondajele de opinie si Mircea Basescu ii da lovituri puternice la glezna politica. Cei doi Mircea devin in acest context arme incontestabile impotriva lui Traian, iar imaginea sa e din ce in ce mai mica in umbra lui Mircea la Cotroceni.
In lipsa de alte ocupatii, Basescu se tranforma in mama Omida si face predictii cu privire la finalul crizei in Romania, care, in vizunea sa ar urma sa aiba loc la 6 luni de la finalul crizei din SUA sau Germania.
Eu cred, mai degraba, ca inceputul sfarsitului crizei ar putea sa aiba loc la 6 luni de la debarcarea lui Traian Basescu de la Cotroceni, adica din iunie 2010. Doar stim ca iarna nu-i ca vara, nu-i asa?!

Niciun comentariu: