joi, 27 august 2009

Sticky and Sweat Tour, by Traian Basescu

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu constata ca, in ultimele zile, unii politicieni si persoane asociate acestora desfasoara o campanie de discreditare sistematica a unor institutii ale statului." Asta este una din frazele comunicatului de presa pe care l-a remis astazi Administratia Prezidentiala. Eram in studioul Antena 3, la emisiunea News Magazine, moderata de Alina Petrescu si Ovidiu Maior, cand a aparut acest comunicat de presa. Fara sa spuna aprope nimic, presedintele, sau cei care au scris comunicatul, au comis cateva greseli, dar au spus si cateva adevaruri, din punctul meu de vedere.

1 Da, e adevarat ca in acest moment sunt cateva institutii ale statului care sunt discredidate de oameni politici si persoane asociate acestora. Prima institutie este Presedentia Romaniei, discreditata de oameni politici precum Traian Basescu si persoane asociate precum Mircea Basescu. O a doua instituie este Parlamentul Romaniei, mai precis comisia de ancheta parlamentara in cazul Elena Udrea, discreditata de insasi ministra turismului care refuza participarea la audieri.

2 Comunicatul mai precizeaza si faptul ca "Presedintele Romaniei a fost informat de institutiile statului cu privire la speculatiile fara legatura cu realitatea lansate in aceste zile." Curios lucru, presedintele spunea in urma cu cateva zile ca nu avea habar despre afacerile pe care le derula fratele sau in portul Constanta si in firma Desinco. Ramane intrebarea : ce fel de informatii primeste presedintele de la servicii? Doar cele care ii convin, sau doar cele despre adversarii sai politici?

3 In fine, ultima chestiune aparuta in comunicat, care spune urmatoarele: "Presedintele Romaniei va explica la momentul oportun ce se afla in spatele manipulării politico-mediatice care vizeaza discreditarea statului." Asta inseamna ca, daca utilizam logica si ratiunea, presedintele cunoaste aceste elemente care vizeaza discreditarea statului ACUM si cred ca ar trebui sa le faca publice tot ACUM si nu la momentul oportun, in caz contrar, presedintele ar putea fi acuzat de tainuire.

Ca sa inchei intr-o nota cotidiana, Traian Basescu isi incheie turneul "Sticky and Sweat" (transpirat si temator), spre deosebire de concertul Madonnei "Sticky and Sweet" (lipicios si dulce) care merge mai departe.

Niciun comentariu: