miercuri, 5 august 2009

Comunicat de presa

Comunicat de presă
Nechifor Cătălin Ioan, deputat PSD de Fălticeni

În urma demersului făcut de domnul deputat PDL Pardău Dumitru, prin care îmi solicita intervenţia pe lângă miniştrii PSD pentru sprijinirea comunităţilor locale, în special în ceea ce priveşte alocarea de fonduri pentru şcolile din judeţ, vă aduc la cunoştinţă următoarele:

În data de 3 iunie 2009, prin Hotărârea de Guvern nr. 377 iniţiată de ministrul PSD al educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu, a fost alocată suma de 10.360.000 ron (respectiv 103,60 miliarde lei vechi) pentru obiective de investiţii, consolidări, reabilitări, reparaţii capitale şi utilităţi pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Aceşti bani au avut ca destinaţie 80 de şcoli din judeţ, printre care se numără: şcoala Marginea (1,48 miliarde), şcoala Artur Gorovei Buneşti (1 miliard), şcoala Neagra Şarului, comuna Şaru Dornei (1,47 miliarde), colegiul naţional Nicu Gane Fălticeni (4,66 miliarde), şcoala Zahareşti, comuna Stroieşti (1 miliard), iar exemplele pot continua.
Acest demers a fost susţinut de toţi parlamentarii PSD şi va fi continuat astfel încât în luna septembrie să fie alocate noi sume de bani pentru obiectivele şcolare care nu au fost prinse în H.G. 377 şi care au nevoie de finanţarea din bugetul ministerului pentru a începe noul an şcolar în condiţii bune. În această situaţie cred că domnul deputat ar trebui să susţină pe lângă ministrul PDL al Finanţelor Publice, domnul Gheorghe Pogea, alocarea unui buget mai consistent pentru educaţie şi în acel moment îl asigurăm de întregul nostru sprijin pentru a aduce acei bani cât mai repede în judeţ. Cred, în acelaşi timp, că acelaşi domn deputat sus menţionat ar trebui să solicite reducerea bugetului la Ministerul Turismului şi la Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru a nu mai exista situaţii în care doamne precum Elena Udrea sau Monica Iacob Ridzi să deturneze banii publici în campania electorală a PDL, prin organizarea de concerte, sau să achiziţioneze perdele ministeriale în valoare de 75.000 Euro (aproximativ 3,5 miliarde, bani cu care s-ar fi acoperit datoriile la câteva şcoli din judeţ).
În ultimul rând, cunoscându-l pe domnul Pardău, îmi pare rău să văd că domnia sa cade în aceeaşi capcană pe care şeful lor a întins-o şi altor reprezentanţi ai PDL (Cadariu, Onofrei, Uricec) care au fost scoşi la înaintare şi trimişi să comenteze activitatea mea politică şi parlamentară în conferinţe de presă, pentru a ascunde de fapt gravele probleme din activitatea consiliului judeţean, condus de PDL. Sunt sigur că dumnealui are şi altceva mai bun de făcut, pentru că în această perioadă încearcă pentru a 5-a oară să-l facă primar în localitatea Dorna Candrenilor pe tatăl domniei sale - un venerabil domn de vârsta a treia, în condiţiile în care PDL şi Traian Băsescu se pregătesc de pierderea alegerilor prezidenţiale.

6 august 2009

Niciun comentariu: