miercuri, 26 august 2009

Candidez!? Nu candidez!?


Mare dilema pentru Traian Basescu!!!
Dupa 5 ani de mandat, dupa ce a avut toata tara la picioare, dupa ce si-a impus fiica parlamentar european, dupa ce si-a sustinut fratele in fel de fel de afaceri dubioase, dupa ce si-a sustinut protejatele din fruntea ministerelor, Traian Basescu se afla intr-un moment de cumpana.
Sondajele nu ii sunt favorabile, este clar pentru toata lumea ca niciun candidat nu va putea castiga din primul tur si devine din ce in ce mai subtire sustinerea domniei sale in randul electoratului - poporul roman - atat de drag presedintelui.
De atata dor de popor, Basescu nu sta nicio clipa departe de el. Targ, festival, hora, intronizare, orice e binevenit pentru ca presedintele sa fie alaturi de popor, asa cum promise-se la suspendarea sa din functie in 2007. Atunci promitea ca o data la trei luni va fi prezent in piata Universitatii alaturi de romani, promise-se mai inainte ca va demisiona in 5 minute daca va fi suspendat. Nu s-a tinut nici de o promisiune, nici de alta. La fel cum nu se va tine nici de promisiunea ca daca fratele sau va mai face o boacana, atunci nu va mai candida.
Dar totusi, Traian Basescu are o mare dilema. Daca va candida, va pierde, daca nu va candida, atunci ce va castiga? Nu mai are posibilitati de negociere a unei retrageri onorabile, oarecum, asa cum a facut Emil Constantinescu, nu prea mai are oameni alaturi de el care sa fie lipsiti de patalamaua coruptiei, acel cuvant pe care Traian Basescu il folosea foarte des prin 2004 si pe care, nu ca l-a uitat, dar i-a schimbat insusi sensul. Coruptia, a devenit in acceptiunea lui Traian Basescu, un lucru banal, din seria nerespectarii promisiunilor, sau a utilizarii de injurii in comunicare publica la adresa tuturor celor care nu ii impartasesc idealurile revolutiei portocalii.
Traian Basecu incepe sa devina istorie, o istorie hidoasa si schimonosita, pentru ca el a fost cel care a promis solemn ca va lupta impotriva sistemului ticalosit. N-a facut-o, pentru ca nu avea niciun interes, a dus sistemul ticalosit la rang de politica publica in stat; intr-un stat in care elicopterele se plimba linistite pe strazi, asteptand sa ajunga la lada de gunoi, sau in care tone de munitie dispar si apar din ceata pe care Traian Basescu refuza sa o vada de deasupra Romaniei.

Niciun comentariu: