marți, 7 iulie 2009

Obstinatia unui politician

Spune o vorba din popor ca "eu te-am facut, eu te distrug". Asa se intampla acum in cazul unor oameni politici pe care expunerea mediatica i-a adus acolo unde sunt in prezent si tot prezenta mediatica ii distruge in prezent.
Cazul cel mai relevant este cel al Monicai Iacob Ridzi, ministrul tineretului si sportului "de a cheltui bani publici fara discernamant si fara a tine cont de legalitate sau de principii de eficienta". Nu m-ar fi mirat o astfel de golanie practicata la vreo persoana mai in varsta si mai obisnuita cu smecheriile. Ma mira insa ca la o persoana relativ tinara, de 32 de ani, astfel de metehne de smecherire a banului public au fost repede preluate, ca de altfel si obstinenta de a-l lua pe "nu" in brate.
Cazul Monicai de la Hunedoara este unul complex si complicat. Suprapusa peste campania electorala pentru alegerea europarlamentarilor, Monica - sefa de facto a domnisoricii Basescu a vrut cu tot dinadinsul s-o ajute pe mezina prezidentiala sa ajunga la Bruxelles, in Parlamentul European, sau poate pe celebrele alei comerciale Rue Neuve sau Avenue Loise.

Intrebarea care ramane in continuare neelucidata nici de mass media si nici de catre comisia de ancheta parlamentara este ce s-a intamplat de fapt cu banii de la MTS. Au ajuns oare in campania domnisoarei Basescu, au fost pusi la pastrare pentru alegerile din toamna, sau cine stie?
Cert este faptul ca Monica a devenit un produs expirat al tinerei generatii de politicieni, o noua dovada a faptului ca tineretea nu rezolva de la sine reforma clasei politice.
Monica s-a dovedit un produs mediatic insuficient pregatit pentru jungla politica si care a cedat in fata metehnelor celor 20 de ani de tranzitie.
Presa a facut-o mare si tot presa se pregateste acum sa ii cante prohodul, insa urmarile acestui RidziGate pot atinge si batalia pentru presedintia Romaniei.
Doar daca se doreste aflarea adevarului.

Niciun comentariu: