sâmbătă, 25 iulie 2009

Campania politica de vara

Inainte de 89, vara era momentul cel mai fierbinte al propagandei comuniste, cea care ne convingea de faptul ca partidul comunist si maretii sai conducatori asigurau din plin bunastarea poporului. Roadele pamantului deveneau subiect de intrecere comunista intre localitati si intre judete.

Acum, dupa 20 de ani, PDL-ul lui Gheorghe Flutur a declansat campania de vara de recoltat primari si deputati de la alte partide, iar planurile cincinale au fost inlocuite de planuri pentru 12 ani.
"Avem capacitatea de a regrupa fortele de dreapta si centru-dreapta, atat cat trebuie pentru a guverna cu majoritate Romania pentru urmatorii 12 ani”, spunea cel mai iubit dintre pedelistii suceveni, Gheorghe Flutur. In doar cateva zile, planul de recoltare a fost pus in miscare, batozele de partid au inceput sa fumege si sa intre in brazda PNL-ista, iar productia, pana la acest moment, este urmatoarea: 1 deputat si 4 primari care s-au declarat simpatizanti ai PDL-eului.

Stim cu totii ca roata se invarte, dar dupa 20 de ani e mult prea devreme si sacrificiile pe care romanii le-au facut in acest timp devin inutile. Partidul lui Gheorghe Flutur si al lui Traian Basescu se vrea un nou partid unic, care sa gestioneze Romania pentru interesul propriei camarile, cea care finanteaza de ani buni campaniile lor electorale si cea care pana in prezent nu prea a primit portia de cascaval mult visata. Cazurile Ritzi si Udrea, in care s-au fraudat cateva milioane de euro, sunt nesatisfacatoare pentru cei care asteapta smantana de pe oala cu lapte a guvernului.

Riscam sa ajungem de unde am plecat in 89 si riscam sa ne pricopsim cu un dictator mult mai feroce decat Ceausescu si cu o capacitate mult mai mare de amusinare a cultului personalitatii.

Istoria se repeta, dar ar fi pacat sa se repete atat de devreme.

Niciun comentariu: