miercuri, 3 iunie 2009

Turism electoral

Ultimii ani de politica externa ai Romaniei au fost sublimi, dar au lipsit cu desavarsire. Obisnuit mai mult prin restaurante si pe la reuniunile de partid, Traian Basescu a fost cuprin brusc de dor de duca si de calatorii peste hotare, fiind convins, cel mai probabil, de ministra turismului, Elena Udrea. Vizita pe la locurile sfinte, Athos si Israel, nu este altceva decat turism electoral, din dorinta de a capacita electoratul roman din diaspora.

O tara normala, cu un presedinte preocupat de politica externa in conformitate cu mandatul oferit de Constitutie, ar fi trebuit sa intretina raporturi diplomatice in primul rand cu vecinii sai. Situatia confuza din Moldova de peste Prut, ar fi trebuit, in asemenea conditii, sa constituie o prioritate pentru Administratia Prezidentiala, doar ca presedintele Traian Basescu pare mai interesat de erijarea intr-un tip cool, incaltat cu bascheti si purtand cipilica prin numeroasele bai de multime, decat de intretinerea unor raporturi, la urma urmei firesti si obligatorii cu cei pe care soarta ni i-a harazit ca vecini.

Iata de ce Romania are nevoie de un presedinte care sa inteleaga diplomatia, care sa fie respectat si acceptat in acest sens, iar Mircea Geoana face parte din acest tip de politician.

Niciun comentariu: