miercuri, 6 mai 2009

Rouen 1982 - coafura rezista



Imaginea de mai sus este a portului din Rouen, Franta, locul unde in anul 1982 Traian Basescu a facut prima greseala de proportii: a incendiat un numar de 37 de nave si a produs o poluare accentuata a raului Sena. Eroarea pe care a facut-o atunci a fost admisa, chiar de impricinat - Traian Basescu, intr-un interviu acordat in anul 1998, postului Prima TV, din care redau urmatorul citat:
"Legislatia franceza functiona corect. Adica nu trebuia sa dovedesc eu ca nu s-a produs poluarea de la mine, ci autoritatile franceze trebuiau sa dovedeasca ca s-a produs poluarea de la mine".

Proapatul capitan al navei Arges admitea in acelasi interviu ca "am explicat organelor de Securitate ce s-a intamplat cu noi acolo si, acum pot sa o spun public, nu mai e niciun secret, am schimbat ceva in instalatie inainte sa permitem accesul autoritatilor franceze la bord, ceea ce a facut imposibila demonstratia, demonstrarea vinei noastre".

Inclinatia lui Traian Basescu catre greseala, acoperirea ei si admiterea publica la un interval suficient de lung pentru a nu mai putea fi tras la raspundere, pare sa fie unul dintre atuurile puternice ale capitanului de vas si mai nou de tara.

In 1982 a tinut povestea sa, se pare ca tine si admiterea greselii pe care a facut-o atunci cand a promulgat legea privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, insa ulciorul nu merge de multe ori la apa iar coafura prezidentiala s-a schimbat radical intre timp.

Niciun comentariu: