miercuri, 20 mai 2009

Ce nu vede dreapta, din cauza stangii

Toata lumea stie ca Traian Basescu are o problema cu vederea, mai degraba cu ochii, asa cum spune si zicala din popor cu un ochi la faina, cu altul la slanina.

Probabil, din acesta cauza, presedintele vede lucrurile in mod diferit, in functie de ochiul cu care priveste. In 2004, Traian Basescu si-a instalat guvernul pe care si l-a dorit, si pentru care a participat in campania electorala, cot la cot cu PNL. Dupa cateva luni, Basescu a inceput sa vada cu alti ochi guvernarea condusa de prim ministrul Tariceanu si deodata s-a declarat dezamagit de baietii cu papion din PNL, pe care a incercat in repetate randuri sa-i debarce de la palatul Victoria. Dupa alegerile din 2008, acelasi Traian Basescu a instalat un nou guvern, constituit din PSD si PD-L, doua partide aflate ani buni in competitie electorala. Dupa cateva luni, ochii presedintelui au inceput sa vada altceva, declarandu-se dezamagit de guvernarea pe care tot el a constituit-o si pe care a sustinut-o.

Cred ca Traian Basescu are o singura problema, una medicala, care ar putea fi corectata si poate in asemenea situatie ceea ce vede cu dreptul s-ar putea sa fie identic cu ceea ce vede cu stangul. Poate ca daca nu ar fi avut aceasta deficienta vizuala, si-ar fi dat demisia atunci cand fost suspendat de parlament ("In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional" - 17 aprilie 2007), poate ca ar fi acceptat de la inceput necesitatea unui imprumut de la FMI ("Ultimul lucru pe care il va face Romania va fi sa se imprumute la FMI. Stiu ca aceasta idee este controversata, dar vom merge pe zonele practice. Deficitul de cont curent, daca vom ajunge la aceasta concluzie, putem sa-l finantam prin imprumut european", a declarat presedintele, vineri 19 ianuarie 2009, la Conferinta Nationala a Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania pe tema "Prioritati si masuri concrete anti-criza"), iar exemplele pot continua.

Nu mai pot crede in Traian Basescu, cel care uita din ce in cel mai mult ca este presedintele tuturor romanilor si nu doar presedintele PD-L. Proiectul politic al lui Traian Basescu, inceput prin manipulare (sistemul ticalosit si furtul prezumtiv la primul tur de scrutin din 2004) si minciuna (Sa traiti bine!), trebuie sa ia sfarsit cat mai curand.

Romania are nevoie si de stanga si de dreapta, dar nu are nevoie de stanga impotriva dreptei, sau invers, pentru ca asta inseamna, de fapt, romani impotriva romanilor.

6 comentarii:

Vivi spunea...

Salut, am și eu o întrebare off-topic.

De ce lista pentru alegerile europarlamentare de pe site-ul PSD te menționează pe poziția 5, dar în lista oficială BEC numele tău nu apare?

Vivi spunea...

Never mind, site-ul respectiv este site-ul alegerilor din 2007. :-) Foarte confusing, m-am uitat pe el destul de mult până să îmi dau seama de asta, nu scrie 2007 nicăieri.

YODA spunea...

Nu se poate face o lege în care candidaţii la prezidenţiale să fie sănătoşi tun?

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@vivi
am candidat in 2007 la PE, raman deputat in tara, cred ca mai relevant pentru aceasta perioada si dupa experienta de 1 an de la brux, cred ca pot fi mai util aici, fie doar si prin prisma legaturilor pe care le am cu cei din PE si a intelegerii mecanismelor europene, atat cat pot fi deslusite intr-un an

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@yoda
macar sa fie sanatosi la minte, despre cel l-a care m-am referit am retineri mari ca ar fi, dar ma rog, s-ar putea sa fiu subiectiv

Yoda spunea...

@Ioan Cătălin: eu nu am reţineri: cu siguranţă are o doagă ( cel puţin) lipsă