joi, 4 decembrie 2008

Draga BASE

Scrisoare nedeschisa adresata domnului Presedinte al Romaniei, Traian Basescu

Ati aparut undeva din neanturile revolutiei romane, din 1989. Ati inceput sa va faceti simtita prezenta, in posturi guvernamentale si mai apoi ca ministru al transporturilor. Prima data cand m-ati facut constient de caracterul dumneavoastra, a fost atunci cand ati pus umarul serios la debarcarea cabinetului Ciorbea, primul cabinet cederist de dupa 1996. Apoi am ramas surprins de declaratia de sustinere adresata domnului Petre Roman, candidat PD pentru presedentia Romaniei in 2000 - "Petre esti bun". Si mai surprins am ramas cand am vazut ca l-ati indepartat ca pe o masea stricata si ati preluat fraiele pedeului, pe care ati reusit sa il mentineti in parlament, ceea ce partenerii dumneavoastra - taranistii, nu au reusit. Ati fost ales primar general al capitalei, iar timp de 4 ani nu ati facut alceva decat sa reclamati exsitenta primarilor PSD de sectoare. Ati cerut in 2004 "dati-mi consiliu general" si l-ati primit. Apoi ati plans pe umarul lui Stolojan, cand l-ati scos din cursa prezidentiala. Ati castigat postul de presedinte al Romaniei, reclamand o frauda electorala pe care nu ati putut-o dovedi. Ati mutat votul politic si ati dat pe tava guvernarea Aliantei DA PNL-PD. La un moment dat, nu l-ati mai suportat nici pe Tariceanu, caruia ati fi dorit sa-i luati scaunul de sub picioare. Acum, in 2008, l-ati pacalit din nou pe Stolojan, afisandu-l pe blocuri ca viitor prim-ministru PDL. Vad ca astazi, simpatia dumneavoastra fata de Solojan a scazut, preferandu-l in pozitia de premier pe Videanu sau Blaga.

Domnule Traian Basescu, credeti ca ulciorul merge la nesfarsit la apa? Eu nu cred si de aceea sunt convins ca in toamna anului viitor, nu veti recastiga mandatul de presedinte, chiar daca veti reusi sa impuneti PDL la guvernare.

A mai ramas un AN. ULTIMUL domnule Presedinte

4 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

intrebarea e cum vor arata clasamentele astea peste sase luni. sa vedem atunci cata popularitate vor mai avea partidele care intra acum la guvernare, cate procente va avea partidul ramas in opozitie. dar mai ales cate procente vor avea partidele care n-au intrat acum in parlament. parerea mea e ca anul 2009, cel plin de criza economica, va rasturna ordinea procentelor de acum. mai ales ca se vorbeste deja de anticipate. si cei din urma s-ar putea sa fie …

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@dan gheorghe
aveti dreptate, e greu de spus ce va fi, insa vad ca alte state sunt deja implicate in gestionarea crizei, a se vedea exemplul Frantei, in timp ce noi ne certam pentru un ciolan din ce in ce mai ros.

Inter spunea...

Stimate domnule Nechifor, CV-ul dvs impresionant nu include competente in gramatica limbii romane. Trist. Va rog sa corectati penultima linie din scrisoarea lipsita de creativitate catre Basescu. "Veti" nu se scrie niciodata "ve-ti".

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@inter
am corectat
mersi, se vede ca sunteti o persoana studioasa