luni, 20 octombrie 2008

Desene animate cu Traian si Basescu

Am avut sentimentul ca ma uit la un desen animat, de proasta calitate, atunci cand l-am vazut pe sefu statului la Damasc, in vizita oficiala din Siria. Doar bancuri si glume rasuflate, acelasi tip de discurs populist si evident o tema de politica externa - domeniu atat de departe de ceea ce poate presta presedintele Basescu. Sa ataci Iranul de o asemenea maniera este mult mai grav decat ceea ce a facut presedintele in urma cu vreo trei ani, atunci cand afirma sus si tare ca Marea Neagra nu este lac rusesc.

Traian Basescu este incapabil sa inteleaga jocul global si nu face altceva decat sa blocheze accesul Romaniei pe pietele modiale ale resurselor energetice primare. Atat timp cat nici macar americanii nu si-au permis sa-i traga de urechi pe iranieni, atat timp cat Romania are relatii diplomatice cu Iranul, imi vine greu sa cred ca ar mai putea exista vreun gram de materie cenusie pe la Cotroceni. Ma intreb ce-o sa facem dupa ce Traian se va retrage la Golden Blitz anul viitor, dupa ce va pierde alegerile prezidentiale (asta in situatia in care nu va urma gestul predecesorului sau de dreapta, Emil Constantinescu, care a refuzat sa se mai prezinte in fata electoratului pentru un nou mandat)?

Este Romania in masura sa isi asigure necesarul de resurse energetice primare din surse proprii interne sau din zonele inca prietene?

Este Romania pregatita sa suporte o interventie hatarata a statului in economie si sa faca fata crizei financiare internationale?

Sunt intrebari la care raspunsurile (partiale) le vom gasi, sper, in data de 30 noiembrie.

2 comentarii:

Marius Visan spunea...

frumoasa emisiunea de pe antena1 suceava, felicitari!

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@marius

mersi mult marius