marți, 9 septembrie 2008

Voda prin loboda

Articol aparut in Monitorul de Suceava, 8 septembrie

Campion al vizitelor în teritoriu, mai mult sau mai puţin de lucru, Traian Băsescu a revenit săptămâna trecuta în judeţul Suceava, fapt de altfel absolut normal şi care ţine de fişa postului de preşedinte al României. Important după un astfel de demers este să vedem ce s-a schimbat în bine şi ce nu, pentru că azi nu mai este ca în urmă cu vreo patru ani, când unii se răsteau la sinistraţi, întrebându-i de la înălţimea domniilor lor dacă nu ar vrea cumva palate în loc de casele acoperite de apă.

Traian Băsescu a învăţat demult lecţia apei şi ca atare, având şi un comportament popular spre populist, reuşeşte să îşi creeze o imagine de salvator, un superbăse al celor care îl parodiază de la grupul Divertis. Însă chiar şi aşa, multe nu se vor schimba prea repede în urma unor catastrofe naturale, precum cele de la sfârşitul lunii iulie, nici dacă vine zilnic preşedintele.

Viaţa obişnuită, pe care o aveau oamenii înainte de a-şi pierde agoniseala de-o viaţă, nu poate fi readusă cu una, cu două. Pentru asta e nevoie de solidaritate şi de înţelegere şi se pare că tocmai asta îi lipseşte preşedintelui Băsescu. Nu sunt eu în măsură să judec activitatea prefectului şi a preşedintelui de Consiliu Judeţean, dar nici preşedintele României nu a judecat corect, în urmă cu câteva zile, atunci când l-a desfiinţat pe prefectul Băişanu şi l-a lăudat pe preşedintele Flutur pentru acţiunea comandamentului pentru situaţii de urgenţă. Chiar dacă a început campania electorală, anumite lucruri trebuie tratate cu decenţă şi cu înţelegere, altfel trecem mult prea uşor prin viaţă, ca vodă prin lobodă.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!