duminică, 14 septembrie 2008

Scoala s-a incheiat, sa-nceapa scoala

Gata si cu scoala de vara - toamna a Tinerilor Social Democrati. Am ajuns la Mamaia aproape la sfarsitul celor trei zile de disectii politice, insa cred ca a fost experienta interesanta pentru cele cateva sute de tineri social democrati. Si nu in ultimul rand, a fost ultima scoala la care particip in calitate de tanar, pentru ca, peste cinci luni, voi implini 35 de ani, iar asta inseamna implicit intrarea in randul seniorilor. Inca nu realizez ca bariera tineretii se apropie vertiginos, nici nu as avea cum, tinand cont de ritmul alert in care imi traiesc viata. Naveta de la Suceava la Bruxelles sau Strasbourg, via Bucuresti, deplasarile in teritoriu si iminenta campaniei electorale, imi reduc la minim timpul pe care pot sa il aloc familiei, in special baiatului meu Codrin si sotiei Irina.

Deci, ultima zi a scolii de vara a inceput destul de tarziu, deh, cu o seara inainte am dezbatut intens concursul de miss TSD si am pus tara la cale cu cateva cunostinte din presa centrala. Nicu Banicioiu, presedintele TSD, fiind pus pe jar din cauza presiunii transmisiunilor in direct pe Antena 3 si Realitatea mi-a propus sa spun si eu cateva vorbe in fata tinerilor, drept pentru care incerc sa reproduc pe cat posibil ceea ce am zis azi dimineata.

A fost o data o tara in care oamenii GANDEAU LA FEL, sau mai bine zis erau fortati sa o faca. Acea tara se chema Romania in urma cu douazeci de ani, o tara pe care majoritatea dintre voi cei mai tineri nu ati cunoscut-o pentru ca erati prea mici, sau nu erati nascuti. Iata ca astazi, dupa 20 de ani, un partid politic democrat si liberal vine in fata noastra si ne spune ca GANDESTE ALTFEL. Si au mare dreptate, pentru ca au gandit intotdeauna altfel, au gandit socialist, apoi liberal, apoi popular european si mai nou gandesc in extrema dreapta. Cred ca merita un record in Guiness Book, pentru ca PDL este singurul partid din lume care a epuizat spectrul politic. Mai putin poate doctrina taraneasca, dar pe care au distrus-o in 2000. Noi tinerii suntem cu adevarat singurii care GANDIM BINE, nu GANDIM ALTFEL. Avem un vis al nostru pentru Romania de maine si avem obligatia sa transformam visul in realitate. In toamna asta ma intorc acasa, din Parlamentul European, pentru a candida pe votul uninominal, pentru ca vreau ca visul nostru sa devina mai repede o realitate. Vreau sa fiu partas la proiectul PSD, la guvernarea PSD care va veni din toamna si sper sa avem sansa sa schimbam ceva in tara noastra.

In loc de concluzie: Toamna se numara bobocii, insa daca bobocii nu vor ajutati de seniori (avem peste 20 de tineri care vor candida in tara in diferite colegii) riscam sa avem cel mai imbatranit parlament de dupa revolutie.

Niciun comentariu: