joi, 25 septembrie 2008

Pierdut guvernarea in 2004. Gasitorului recompensa

In 2004 PSD nu a pierdut alegerile parlamentare, iar acest lucru ar fi trebuit sa ii dea dreptul sa guverneze in continuare Romania. In urma unui "furt" intelectual, Traian Basescu a dat in bratele Aliantei DA PNL-PD fotoliul de prrim ministru, iar ceea ce s-a intamplat in acesti ani este imposibil de acceptat in continuare.

Ieri au fost validati candidatii PSD din judetul Suceava pentru Camera Deputatilor si Senat, in prezenta a peste 180 de colegi sociali democrati din cele 114 localitati ale judetului.

Plecam la "batalia" electorala cu convingerea ca trebuie sa recuperam ceea ce ni s-a furat noua si poporului roman in 2004, iar tinta noastra electorala este sa luam 5 mandate de deputati si 2 de senatori, adica jumatate din disponibil.

Un singur lucru ramane neclar, cu cine vom face guvernul? Cu PNL sau cu PD-L? Care din cele doua partide este mai putin vinovat de blocajul sistemic din Romania?

Voi ce credeti?

2 comentarii:

Senatoru' spunea...

Cu PD-L nu mi-as dori deloc. Ei sunt de vina ca 2004 a fost anul revolutiei portocali, deoarece acest partid reprezinta ramasitele aliantei D.A.

PNL-ul a demonstrat ca nu este capabil sa guverneze numai cu cei de la UDMR, avand multe lipsuri si nepriceperi in administrarea Romaniei.


Oricum PSD este condamnat sa ajunga la guvernare. Ar fi o catastrofa inca 4 ani de guvernare fara stanga. Sa ne uitam in Europa, peste tot stange e la guvernare: Ungaria (comunisti+liberali), Franta (populisti+socialisti), Germania (SPD+CDU+verzi).

Sa speram ca prin victoria noastra o sa-l fortam pe presedintele Basescu sa acorde incredere in social-democratia Romaneasca. Cel mai probabil este guvernarea alaturi de cei de la PD-L si cei de la PC.

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@senatoru
in Romania anului 2008 nu poti face o progniza realista si nici nu poti elimina vreo varianta. So, this is the question: We own a country, what to do?