joi, 25 septembrie 2008

Emil Boc von Suceava

Modelul Emil Boc a fost introdus de PD-L si la Suceava, fiind deja trei candidati pe post. Orchestra prezidentiala ia asadar amploare si incepe sa tina ritmul cu melodia impusa de la palatul Cotroceni, iar partiturile par a fi interpretate fara nicio problema, chiar si in situatia in care cei care sufla in trompetele de la Suceava, se pricep mai mult sau mai putin la manelele dambovitene sau la acordurile vieneze ale batranei Bucovine.

Dupa ce in campania de locale ne-au promis ca vor transforma Bucovina intr-un Athos din Carpati (nb Athos inseamna in primul rand acces exclusiv pentru persoane masculine), vajnicii luptatatori din PD-L se dezlantuie intr-o campanie de gherilla, in speranta ca vor putea acumula suficient capital electoral pentru a ocupa toate fotoliile disponibile pentru Parlament.

Nu mai departe de ieri, la o zi distanta dupa ce marele Emil Boc a decretat obligatorie transformarea Parlamentului bicameral intr-unul unicameral, Orest Onofrei -fostul prefect, respectiv subprefect dupa ce a calcat PNL-ul pe coada, a iesit si el la rampa, ca un elev sarguincios, pentru a intari spusele sefului lui de partid.

Tema impusa public de democrati-liberali are, fara indoiala, rolul de a atenua din presiunea pusa pe intelegerea dintre Basescu si Vadim pentru a bloca aplicarea votului uninominal, pe care l-au tinut atat de mult in brate, pana cand si-au dat seama (in urma unor masuratori sociologice) ca sansa lor de a prinde scorul politic actual este extrem de redusa.

Le doresc multe "succesuri" insa daca isi vor permite sa blocheze sansa romanilor de a-si alege uninominal reprezentatii in parlament, vor plati scump si vor ramane in urmatorii patru ani pe tusa guvernamentala.

Niciun comentariu: