marți, 9 septembrie 2008

Candidez!

Vine o vreme, cand valoarea unui om politic - tanar sau mai putin tanar, trebuie masurata in voturi. De fapt, una din lectiile pe care le-am primit de la Traian Basescu, de la care sincer sa fiu nu prea am ocazia sa invat multe, a fost data la scoala politica a TSD din anul 2006, atunci cand - invitat fiind de catre Victor Ponta, ne-a spus ca diferenta intre 2 politicieni o face numarul de voturi pe care il primeste fiecare dintre ei, intr-o competitie directa.

Asadar, iata-ma candidat la alegerile parlamentare din toamna acestui an, intr-un colegiu uninominal din judetul Suceava, care are in componenta localitatile:
Falticeni, Baia, Bunesti, Fantanele, Hirtop, Liteni, Preutesti, Udesti, Veresti si Vulturesti.

10 localitati din zona de sud est a judetului, cu un profil preponderent rural si cu un municipiu (Falticeni) aflat intr-un declin continuu de dupa 1990 incoace. Peste 70 de mii de locuitori, care asteapta zile mai bune, mai mult de la Cel de Sus, decat de la clasa politica.

Ce ma determinat sa fac aceasta schimbare? In primul rand, faptul ca postura de parlamentar european, cu tot ceea ce decurge de aici, este atat de putin utilizata de catre Romania si ca sa va dau un singur exemplu, timp de aproape 10 luni nu am fost NICI MACAR O SINGURA DATA chemati de catre presedintele Romaniei sau de catre primul ministru. Macar, asa de ochii lumii, pentru a se face cat de cat interesati de ceea ce putem face noi, ca europarlamentari, pentru tara noastra. Dar ce sa pretindem, cat timp cei care conduc destinele Romaniei nu au fost capabili sa puna pe hartie un plan postaderare pentru dezvoltarea durabila pe termen mediu, sau macar scurt? In al doilea rand, pentru a-ti face o cariera politica ai nevoie de cel putin un stagiu in politica nationala de pe malurile Dambovitei.

De ce am ales acest colegiu, Falticeni 2? Pentru ca am trait in municipiul Falticeni, timp de 9 ani, din clasa a III-a, pana la terminarea liceului Nicu Gane, la varsta de 18 ani. Ma leaga multe amintiri din acea perioada si vad acum, cu groaza, ca orasul despre care Sadoveanu spunea ca este "locul in care nu se intampla nimic", s-a intors, peste timp, la realitatea acelor vremuri.

Cu ce gand plec la drum? Mi-ar place sa cred ca ceea ce am invatat timp de aproape 10 luni in Parlamentul European se va putea aplica si in Parlamentul Romaniei. Si cred ca, alaturi de Titus Corlatean, vom putea aduce un aer de schimbare al politicii romanesti si o mai mare determinare asupra proiectelor reale pe care le asteptam cu totii si care ar trebuie deja sa decurga din statutul de tara membra a Uniunii Europene.

Ce sanse am? E greu de spus la inceput de drum, insa votul uninominal se va finaliza cu multe suprize. Vor apare figuri noi, necunoscute, vor fi unii grei din politica care vor ramane pe dinafara parlamentului. Cert este ca fiecare are sansa lui, depinde cum reusesti sa iti fructifice avantajale personale, sau de partid, in defavoarea celorlalti candidati.

In final, va multumesc tuturor celor care va gasiti timp sa cititi ceea ce scriu si sper sa imi intelegeti acest gest si de ce nu, poate sa ma si votati, in masura in care veti gasi interesant proiectul meu politic (care va fi detaliat in curand).

5 comentarii:

Senatoru' spunea...

felicitarii pt candidatura. In sfarsit se pune in aplicare acea prevedere a TSD-ului potrivit careia 30% din candidati sunt tineri. Have fun in campanie....si sper sa fie cu sanse k la noi la salaj tineretu o cam muscat-o :( . Ne-a trantit un candidat (printre cei 4 deputati si 2 senatori), pe actualul presedinte TSD Salaj, Galateanu Mihai, intr-un colegiu cu o populatie de 60% etnie maghiara.

E clar ca campania a inceput inca neoficial...trebuie sa ne miscam repede si sa ''ingrasem cumva porcul in ajun'' deoarece e musai sa castigam alegerile parlamentare, si sa facem parte din guvern. 4 ani de dreapta e deajuns, ni s-a faacut dor de social-democratie!!!
Bafta mare....si sa fie cu noroc pt TSD:D

PSD pt toti

Marius Visan spunea...

Eu's mai in urma cu stirile astea ... Sincer sa fiu, ma bucur ca ai decis sa candidezi pentru parlamentul din romania.
Bafta multa, si promit ca am sa merg la vot, nush sa vad cum o sa se organizeze aici alegerile noastre. macar sa stiti, daca e un vot pt psd din anglia ca a fost al meu! :)

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@senatoru

bafta si voua

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@marius

sper sa fie mai multe voturi in UK

Anonim spunea...

decizia va apartine, succes

vreau insa sa spun un lucru: nu inteleg de ce vroiati sa va cheme Primul ministru si presedintele la cotroceni; sunteti deputat european, nu reprezentati numai romania la bruxelles ci si cetatenii europei; de ce sa va spuna guvernul romaniei ce sa faceti? si cum ar fi interpretat politic acest lucru?

unii MEP romani fac lucruri bune pt Romania fara sa li se spuna ce sa faca; un MEP poate face mult pe fondurile structurale prin activitatea sa in circonscriptie, mai ales in zona d-vioastra, cea mai saraca din UE din cate stiu; sunt de acord ca nu se pot face enorm de multe lucruri, dar unele se pot face;

sper sa fiti ales in romania daca asta doriti, dar daca o sa spuneti ca nici de acolo nu puteti sa faceti ceea ce doreati inainte de a va prezenta...

numai bine,

Adi