marți, 26 august 2008

Scrisoare deschisa adresata domnului subprefect (demisionar) Orest Onofrei,

Stimate domnule subprefect Orest Onofrei,

Schimbarile politice din toamna anului 2004, prin care partidele de dreapta au preluat guvernarea la nivel central si local, au fost urmate de o serie de modificari de ordin social, economic dar si institutional. Dumneavoastra, domnule fost prefect al judetului Suceava, beneficiind de avantajul unei functii depolitizate incepand cu 1 ianuarie 2006, ar fi trebuit sa constituiti un exemplu al profesionalizarii inaltei demnitati publice pe care ati ocupat-o, demonstrand echidistanta fata de toate partidele politice.

Vreau sa va amintesc domnule Orest Onofrei, faptul ca, in prezent, sunteti "inca" inalt functionar public (intru-cat nici demisia si nici incetarea raporturilor de serviciu nu au fost acceptate de catre angajatorul dumneavoastra, Guvernul Romaniei), iar acest statut va obliga, in conformitate cu legile in vigoare, sa va abtineti de la exprimarea sau manifestarea publica a convingerilor si preferintelor politice, sa nu favorizati vreun partid politic si sa nu participati la activitati politice, ca sa nu mai vorbim si despre indatorirea de a respecta normele de conduita profesionale si civice.

In acest context, va intreb, domnule subprefect demisionar, daca ati respectat aceste prevederi ale legii privind statutul functionarilor publici si daca nu, considerati ca Guvernul Romaniei ar fi indreptatit sa va demita din functie?

Aceasta luare de pozitie, a aparut ca urmare a atacului politic pe care domnul Orest Onofrei, subprefect al judetului Suceava, l-a avut la adresa mea zilele trecute si pe care il puteti citi aici, respectiv aici.

Niciun comentariu: