miercuri, 27 august 2008

La multi ani Codrin!

In urma cu fix 9 ani - la cateva zile de la eclipsa totala de soare din 1999, unul dintre medicii spitalului judetean Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava imi spunea ca am fost printre putinii barbati care au "nascut". Asta, pentru ca timp de vreo 3 ore, m-am simtit si evident m-am comportat precum leul in cusca. Asteptam de ceva vreme ca baiatul nostru sa se nasca prin cezariana, dupa cateva peripetii legate de schimbarea in ultimele zile a medicului care urma sa efectueze operatia si dupa o carantina de urgenta in sectie de obstetrica - ginecologie, unde au avut loc cateva complicatii la cezarienele efectuate in zilele anterioare.

Codrin - baiatul meu a venit pe lume dupa circa trei ore de asteptare, pornind de la transferul din salon, prin culoare, lift si mai apoi la sala de operatie si dupa ce am refuzat invitatia medicului Cristian Irimie de a asista la eveniment (prima mana de la cezariana - caruia ii multumesc din suflet, alaturi de medicul anestezist Gheorghe Teudan).

3,95 kg, jumatate de metru inaltime, un par usor buclat si aproape alb la culoare si nota 10 la testul Apgar, despre care am aflat mai tarziu ca este un test mai complex al bebelusului la nastere. Sotia in stare de inconstienta, scoasa pe targa din blocul operator, dupa ce a scapat de o criza de calciu in timpul interventiei. Greutatea de a te imparti la doi, la sotie, sau la copil, fiecare transportati in directii diferite. Cam astea sunt amintirile acelei zile.

Anii au trecut, unul dupa altul si iata ca cea de 9-a aniversare a lui Codrin ma gaseste departe de casa, eu la Bruxelles, in parlamentul european si el acasa, la Suceava. M-am obisnuit deja sa inteleg ca viata, de la un anume moment, nu mai poate fi dirajata asa cum credem sau cum ne dorim, m-am obisnuit, ca in clipele pe care le cred libere, sa profit la maxim de tot ceea ce am, in speranta ca intensitatea momentului va putea compensa distanta in spatiu si timp.

La multi ani puisor, sa cresti mare si sa te bucuri de tot ceea ce vrei tu in viata!!!

2 comentarii:

Marius Visan spunea...

La multi ani, sa-ti traiasca! si sa infloreasca. Scuze de intarziere, abia acum am ajuns sa verific si eu ce mai e nou, ocupat :(.

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@marius
mersi mult de tot