vineri, 9 mai 2008

Zambete pentru Europa

Expozitia nationala de desene "Zambet de copil"

Astazi - 9 Mai am organizat impreuna cu Asociatia Educatorilor Suceveni si cu Complexul Muzeal Bucovina, Expozitia nationala de desene "Zambet pentru Europa", pentru a sarbatori Ziua Europei.

Concursul care a precedat expozitia de astazi a avut in vedere realizarea de desene individuale si colective, pe tema Uniunii Europene, desene realizate de elevi din clasele I-IV din 27 de judete si municipiul Bucuresti. Din cele 587 de lucrari trimise au fost selectionate 111, care vor fi premiate cu materiale informative despre Uniunea Europeana si Parlamentul European. Incepand din data de 20 martie, atunci cand a fost deschis concursul pe site-ul www.didactic.ro, s-au inscris scoli din judetele Arges, Buzau, Botosani, Bistrita Nasaud, Bacau, Braila, Cluj, Caras Severin, Constanta, Dolj, Galati, Gorj, Giourgiu, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Iasi, Maramures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceva, Teleorman, VAslui, Valcea.

Expozitia este deschisa in perioada urmatoare la Muzeul de Stiinte ale Naturii, Suceava, din cadrul Complexului Muzeal Bucovina.

Viitorul Europei depinde de copiii nostri. De aceea cred ca este foarte important ca informatiile europene sa le fie adresate lor direct, iar prin cartile si materialele publicitare pe care copiii le vor primi drept premii, sper ca Uniunea Europeana sa le devina mai familiara si mai apropiata. Desenele trimise de cei 587 de elevi din clasele I-IV din cele 27 de judete, plus municipiul Bucuresti, imi dau certitudinea ca exista un interes si o deschidere a copiilor, a invatatorilor si a scolii in general si imi dau speranta ca viitorul european va fi unul bun si frumos in aelasi timp. Ceea ce semanam acum la varsta lor frageda vom culege peste ani si nimanui nu ar trebui sa ii fie indiferent acest lucru.

Am crezut foarte mult in integrarea europeana si avem obligatia sa ducem acest vis mai departe, schimband in bine viata romanilor.

Un comentariu:

Anonim spunea...

buna initiativa; ar trebui sa organizati si un concurs la nivel de facultati, lansand o tema pe care o pot aborda studentii si sa ii chemati pe castogatori la bruxelles...

Silviu