marți, 22 aprilie 2008

Par de lup

Editorial aparut in Monitorul de Suceava - luni 21 aprilie 2008

Unii spera ca naravul isi pierde din capacitatea de schimbare, odata cu trecerea timpului.

Perfect de acord, insa nu se aplica in cazul unor lupi, mai mult sau mai putin de mare, precum Basescu si Tariceanu. Doi "masculi", liderii unei haite infometate care s-a vazut nesperat deasupra unei halci mari de carne - guvernarea. O prada promitatoare: ritmul de crestere economica de aproape 9% in 2004, peste 2 miliarde de Euro in vistierie, numai buni de cheltuit pe apararea tarii de nemiloasa gripa aviara, inventata in laboratoarele PNL-PD.

Din pacate, acea mostenire, care, spre deosebire de cele din trecut nu a fost catalogata ca fiind grea, sau de trista amintire, nu a fost suficienta pentru dorinta lupilor mai batrani sau mai tineri aciuati prin Alianta D.A..

Dupa ce s-au marait unul la altul la umbra padurii din Cotroceni, lupul de mare a trecut la altfel de metode, asa incat sa-l faca pe lupul mai tanar sa-i asculte porunca, ajungand pana acolo incat a folosit-o chiar si pe Scufita Rosie in rol de port-biletel. Istoria a continuat cu noi episoade, unele in care lupul cel tanar isi baga coada intre picioare, altele in care isi zburlea blana de ziceai ca-i Arnold in rol de Terminator. Cert este ca relatia lor pasionala s-a jucat zi de zi in zona protejarii propriei lor haite, iar acum, cand perspectiva de a pierde ciolanul devine reala, naravurile lor converg catre o zona in care eforturile lor conjugate pot sa tina deoparte ceilalti doritori de a ajunge la guvernare.

Semnele sunt clare, acceptarea fara comentarii a ministrilor Predoiu si Comanescu, iar mai nou declaratia premierului ca dupa alegeri ar putea forma din nou un guvern PNL-PD(-L). Semn ca lupul isi schimba parul, dar naravul ba.

Vom vedea in curand si parerea vanatorului. Sper sa avem suficiente cartuse.

Niciun comentariu: