duminică, 9 martie 2008

Victorii socialiste in Europa

Spania si Franta sunt teritorii socialiste. Victoria obtinuta de colegii nostri, ai social democratilor romani, este un semnal care ar putea sa ne ajute si in Romania, in batalia dintre popularii lui Traian Basescu si PSD.

Polarizarea politica foarte accentuata in Spania si Franta, unde socialistii si popularii au luat un numar considerabil de voturi, demonstreaza faptul ca Europa se orienteaza catre un sistem politic cu doua partide puternice. Nu neaparat o copie a modelului american sau britanic ci, mai degraba, o intelegere mai pragmatica a actului guvernarii, vina sau esecul politicilor nationale fiind in aceasta noua situatie imposibil de aruncat in carca unui alt actor participant la cercul puterii.

Felicitari, asadar, spaniolilor si francezilor, pentru ca au ales un model socialist pentru viitorul ciclu electoral si sper ca mesajele care vin din partea romanilor stabiliti sau aflati la munca in Spania si Franta, catre rudelele lor ramase acasa, in Romania, sa se centreze pe zona de stanga, acolo unde este PSD.

Poate ca ar trebui si din partea noastra, a social democratilor romani, sa redefinim partidul in zona socialista, in mijlocul oamenilor, al celor multi, care nu s-au simtit intotdeauna aparati de PSD, indiferent de denumirea pe care a purtat-o in trecut.

Avem atata de comunicat celor care se simt si traiesc de stanga si sper sa ii convingem ca socialismul modern, de sorginte europeana, se gaseste in PSD.

Niciun comentariu: