miercuri, 19 martie 2008

Suntem romani?!

Noul nascut - Constantin Brancusi

In ultima perioada, natia asta a romanilor nu a reusit sa dea semnalul ca se poate comporta ca un produs unitar, capabil sa ramana la suprafata marii globalizari. Exemplele sunt multiple, plecand de la desconsiderarea unor valori nationale, pana la isterizarea generala atunci cand unuia dintre ai nostri ii este recunoscuta valoarea de catre alte popoare (asa cum a fost si este situatia lui Costel Busuioc - pentru care nu pot decat sa ma bucur si sa il apreciez).


Sigur, daca ar fi sa plecam de la premisa ca nimeni nu-i profet in tara lui, am putea accepta o astfel de stare de lucruri. Dar cred ca o astfel de abordare, de dezinteres fata de ideea de a fi roman si de Romania in general, este cea care ne blocheaza ascensiunea europeana si nu numai. Ca sa nu mai vorbim de raul facut de o anumita clasa politica si in special cei care sunt in prezent la conducerea institutiilor principale ale statului.


Cred insa in puterea noastra, a celor multi care vrem o Romanie mai demna, o Romanie recunoscuta si acceptata la masa internationala, o Romanie apreciata pentru ceea ce este si ceea ce a fost si o Romanie dorita pentru ceea ce va urma de acum incolo.


Asa ca, lansez astazi un apel catre voi toti si va rog sa votati Constantin Brancusi in topul primilor 500 de artisti ai secolului XX, top realizat de celebrul muzeu de arta contemporana Saatchi Gallery din Marea Britanie.


Aici http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote/ puteti arata ca sunteti romani.


La ora la care public aceasta chemare, Constantin Brancusi ocupa locul 11, cu un numar de 14339 voturi in "Phaidon Top 500 Artists of the 20th Century", la numai 9 voturi distanta de Andy Warhol, ocupantul locului 10.

Am ales ca imagine lucrarea "Noul nascut" de Constantin Brancusi, cine stie poate va fi un nou inceput pentru romani si Romania.

Niciun comentariu: