marți, 4 martie 2008

Am biruit

Incepand de azi problemele in Romania sunt ca si rezolvate.

Parlamentul a adoptat votul uninominal. Vor mai trece cateva zile, vor fi discutii pro si contra, insa in cel mult o saptamana, daca nu apare ceva semnificativ, acest subiect va dispare, alegatorii vor continua sa aiba informatii reale putine despre ceea ce inseamna votul uninominal si modul practic in care se va desfasura votarea.

Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu sunt impotriva votului uninominal, mai ales ca in alegerile pentru Parlamentul European am avut o componenta uninominala destul de serioasa, mai ales din afara partidului. Asta, desigur, la mine in judet, la Suceava. Sunt insa impotriva perceptiei, sau mai degraba dorintei de a induce o anumita perceptie, potrivit careia votul uninominal va rezolva ceva semnificativ in politica romaneasca.

Insa jocurile sunt facute, partidele vor trebui sa se reaseze in conditiile unei campanii mult mai personalizate si nu ne ramane altceva de facut decat sa asteptam rezultatele mult asteptate.

Cu singurul semn de intrebare, cel referitor la o probabila si foarte posibila contestatie depusa la Curtea Constitutionala.

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu va rezolva toate problemele acest vot uninominal, dar este o etapa necesara pentru schimbarea vietii politice in romania;trebuia sa vina mai devreme; oricum, e bine si acum;

sa speram ca cei care se tem ca nu vor mai intra in parlament din cauza acestui vot sa nu aiba castig de cauza la curtea constitutionala;

Silviu

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@Silviu

Intr-adevar, unul dintre beneficiile votului uninominal, poate singurul deocamdata, este ca nu vor mai castiga anumiti parlamentari care se simteau foarte confortabil in parlament si mai putin in teritoriu. Nu stiu daca PRM vrea sa depuna contestatie la CCR doar din acest motiv, dar ce mai conteaza.