duminică, 24 februarie 2008

Slabiciunea lui Traian

Astazi a devenit clar faptul ca presedintele Traian Basescu are o slabiciune.

Elena. Nu Udrea, ci Elena Basescu, mezina familiei prezidentiale.

Cea pentru care Traian isi doreste sa dea jumatate din imparatie, dar pentru care va plati de fapt mult mai mult. Va plati poate totul. Pentru un om despre care se spunea ca nu are mama, nu are tata si care calca cu o placere nemasurata orice persoana care ii sta in fata, momentul in care Elena devine secretar general PD-L demonstreaza detasarea presedintelui de realitate.

Avand un grad ridicat de similaritate cu epopeile grecesti, istoria eroului se rescrie, calcaiul lui Ahile fiind in varianta contemporana pierderea simtului politic, din dorinta de a-si vedea copilul intr-o functie importanta.

Elena incepe sa-si serveasca tatal cu mingi imposibil de returnat, prima fiind declaratia de dimineata : "Tatal meu a convins nenumarate persoane sa vina în Partidul Democrat Liberal".

Ori Elena nu mai stie ca tatal sau nu mai este presedintele PD, cu sau fara -L, ori ii calca pe urme, pozand intr-o indiferenta totala fata de respectarea limitelor constitutionale.

Am crezut pana azi ca Traian ne poate oferi o surpriza de proportii. Plecat cu treburi inalte de stat, in tinutul secuiesc pe care l-a nasit asta vara, presedintele dadea impresia unui om preocupat de treburi mult mai importante decat alegerea junei sale intr-un fotoliu de conducere a OT PD-L. Ma temeam ca va face o figura caracteristica, sacrificandu-si propria fiica, acest sacrificiu aducandu-i in schimb un plus de sustinere electorala.

Ma bucur ca m-am inselat si la ora asta la care scriu, chiar daca rezultatul numaratorii voturilor nu s-a publicat, imi dau seama ca dinastia Basescu isi croieste drumul mai departe. Gluma tinerilor democrati liberali, prin fluturarea unor cartonase rosii la adresa celuilalt pretendent la sefia secretariatului, aduce aminte de sedintele de UTM si mai apoi de UTC, sedinte pe care le cunosc din istorisirile unor seniori ai politicii romanesti.

Ii doresc succes Elenei si tatalui sau si sper ca atat timp cat mai conduc destinele acestei tari, s-o faca cu chibzuinta si cu gandul ca istoria este cea care judeca, la urma urmei.

6 comentarii:

artistu spunea...

Cataline, nu-ti face probleme ca la anul pe taticul ei il amendam noi ALEGATORII! Caci vom avea puterea, adica VOTUL! Asa ca eu cred ca o sa ii venim de hac!
;)

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@artistu
Succes la vot si indiferent cu cine votati (cu toate ca sincer as dori sa votati cu candidatul PSD), sper sa fie un vot in cunostinta de cauza.

Anonim spunea...

uitati-va ce se intampla si in franta, fiul lui sarkozy doreste sa devina om politic in fieful tatalui sau, la neuilly; deci eu unul nu sunt surprins ca fiica lui basescu doreste sa intre in politica. eu nu stiu daca este ajutata de tatal sau in mod direct ci mai mult indirect prin influenta pe care o are dansul asupra PD-l ului; o alta dezbatere este insa daca are sau nu stofa si experienta necesare, plus prehgatirea profesionala pentru a deveni politician;
Silviu

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@Silviu
Franta e Franta si Romania e Romania. Cu toate ca, dupa ce si-au ales un presedinte non conformist precum Sarkozy, francezii incep sa aiba regrete. Nu mai departe de zilele trecute, incidentul creat de presedintele francez cu acel cetatean, lasa o pata murdara pe obrazul diplomatiei din hexagon. Despre abilitatile juniorilor Sarkozy si Basescu chiar imi e imposibil sa ma pronunt, au cu siguranta aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni, insa de departe profita de statutul pe care il au si de numele pe care il poarta.

Anonim spunea...

daca ar fi sa vorbim de nepotism ne-am aduce aminte de fetitza lu Sarbu care a fost parasutata in functia de secretar de stat in Ministerul Educatiei Nationale si nu ne-am gasi sa facem pe-a moralistii

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@anonim
scuze pentru intarziere, dar drumul de la Bruxelles la Suceava e destul de lung. In cazul Dacianei, nu cred ca poate fi vorba de o procedura similara. Eu consider ca a demonstrat valoare politica si sper sa o faca si in continuare. Acelasi succes (nu succesuri) il doresc si Elenei Basescu.