vineri, 8 februarie 2008

Ghici cine vine la Justitie?!

Costel Argint. Asta e parerea mea si dupa ultima decizie a Curtii Constitutionale pare foarte posibil. Pentru ca decizia da o tenta paradoxala, prima propunere de ministru poate fi refuzata de presedinte, a doua nu. Deci, virtual, Costel Argint poate deveni viitorul ministru la justitie. Il cunoaste pe ministrul de externe Cioroianu, il cunoaste pe premierul Tariceanu.

Avem o tara nebuna, nebuna, nebuna?! Nu cred. S-ar putea sa avem doar cativa nebuni scapati de sub control.

Voi ce credeti?!

7 comentarii:

Anonim spunea...

:)))) foarte tare!

SIL spunea...

Eu cred ca intr-adevar lucrurile nu merg deloc bine la nivel politic in Romania si ca, la ora actuala, nu avem un partid de incredere in Romania, adica un partid in acelasi timp format din oameni cinstiti si competenti. Nu vreau sa generalizez, stiu ca in fiecare partid din Romania sunt si oameni care incearca sa faca ceva pentru binele comun, si ii respect pe cei ce fac politica pentru a face bine celorlalti. Dar, din cate vad si stiu cred ca o mare parte din cei ce fac politica la nivel inalt nu merita sa fie unde sunt.

PSD-ul m-a dezamagit intre 2000 si 2004, si cred ca nu este o solutie viabila pentru guvernare.

Avem nevoie de un presedinte si de un prim ministru competenti si care sa se inteleaga, de deputati si senatori dornici de a reforma tara.

Sper deci, domnule Nechifor, ca nu Costel Argint va fi numit ministru, inteleg ceea ce vreti sa spuneti dar trebuie sa stiti in acelasi timp ca celor care vad din exterior ceea ce se intampla nu le vina sa rada ci mai degraba sa fie dezgustati de circul politic actual. Cu atat mai mult cu cat stiu ca nu prea exista o alta alternativa din punct de vedere politic....

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@anonim
multumesc, insa e de jale in tara asta

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@sil
aveti dreptate intr-o mare masura. PSD nu a fost solutia miraculoasa sau perfecta pentru Romania anilor 2000-2004. Insa, stabiliatea politica s-a resimtitit initial in stabilitatea macroeconomica si apoi in cresterea economica. Nu stiu daca va mai aduceti aminte, in perioada anilor 90 era discutat frecvent termenul macroeconomic de-ti venea sa iti iei lumea in cap. La orice nu mergea bine, se servea placa cu politici macroeconomice, stabilizare macroeconomica. Asa ca, revenind la guvernarea PSD care ziceti ca va dezamagit, trebuie, totusi, sa va reamintesc integrarea in NATO si finalizarea negocierilor cu UE. Poate pare neimportant sau poate fi spus ca oricum am fi fost primiti. E greu de combatut, dar poate mai discutam, pe argumente.

Cat despre Costel Argint, v-ati dat seama ca era haz de necaz si cu siguranta imi doresc un ministru impecabil la justitie. Vom vedea, cu toate ca PNL doreste sa o valideze pe doamna Norica Nicolai in Parlament.

autor spunea...

sa vina cumva doamna MEP r weber?

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@autor

Nu cred, mai ales ca nu isi doreste acest portofoliu.

Sil spunea...

In ceea ce priveste guvernarea PSD am putea discuta pe argumente despre cate s-au facut in bine si cate in rau, dar trebuie sa recunoasteti ca bilantul este totusi mai degraba negativ; NATO-da, un succes, chiar daca, oricine ar fi fost la putere in acel moment, intrarea s-ar fi facut; in ceea ce priveste UE, sa nu uitam ca nu am intrat in acelasi timp cu celelalte 10 state in 2004(nu este numai vina PSD-ului, sunt de acord...), iar anumite capitole au fost negociate in dezavantajul Romaniei de catre guv PSD, mai ales partea de agricultura;

Domnule Necgifor, PSD, PD-L, PNL, putin conteaza ce partid va fi la putere in 2008-2012; avem nevoie de o generatie de oameni politici tineri, cu o viziune clara, politicieni care sa se implice mai mult la nivel local pentru a ameliora viata celor pe care ii reprezinta; sper sa faceti parte din aceasta categorie si sa reprezentati cum se cuvine Romania in PE. Pentru ca daca nici acolo nu avem oameni de calitate, atunci chiar ca o sa ne facem de ras.

Eu sunt sigur ca pe romani nu ii intereseaza daca un partid de dreapta sau de stanga este la putere, ca in SUa sau in Franta spre exemplu. Romanii vor politicieni cinstiti si competenti, restul ii intereseaza mai putin, pentru moment...

As avea o prima intrebare, as aprecia un raspuns din partea dvs: tinand cont de tot ceea ce se petrece in Romania in acest moment, de situatia politica si economica, ce sfat ati da unui tanar roman care ar dori sa se intoarca in Romania?
Propunere: ar fi interesant ca prin activitatea de la bruxelles sa incercati sa lucrati putin si pe aceasta parte, sa creati un program de informare a tinerilor romani sin strainatae care doresc sa se intoarca in Romania.

O a doua intrebare:

credeti ca exista o legatura intre coruptie si capacitatea institutiilor din Romania de a utiliza fondurile europene?
mi-ar face placere sa vad pe blog-ul dvs o analiza pe acest subiect si sa discutam asupra sa.

Silviu, rezident in Franta