sâmbătă, 23 februarie 2008

Fotografie de familie

Finalul Consiliului National PSD a aratat celor care vor sa priveasca, o fotografie de familie interesanta. Ion Iliescu, Mircea Geoana, Adrian Nastase, Titus Corlatean, Miron Mitrea.

Pentru unii aceasta fotografie va fi, cu siguranta, un cosmar. Pentru altii, din contra, o binecuvantare. Sau poate o asociere cu imaginea din trecut a partidului.

Ceea ce este sigur, PSD refuza sa moara. Ba mai mult, vrea sa recastige prima pozitie politica din tara.

La ora asta inca sunt in masina in drum spre casa. Incerc sa fac o radiografie a celor intamplate azi. Si mai mult, incerc sa-mi imaginez ceea ce va urma.

Foate multi ne acuza, deja, de intoarcerea in trecut. Pot sa-i intreb doar daca li se pare mai democratic votul a peste 600 de oameni care reprezinta PSD-ul, sau considera fireasca blocarea democratiei in PD-L pentru doi ani, lucru afirmat de Valeriu Stoica si confirmat de practica numirilor din teritoriu.

Daca vrem sa ne consideram o natiune democrata, avem obligatia sa respectam votul. Ori astazi, PSD a decis ca Adrian Nastase trebuie sa revina la conducere. Mai departe vom vedea. Si cum va reactiona electoratul si cum va reactiona partidul.

Ceea ce stiu este ca unora, din afara partidului, incepe sa le tremure genunchii. Nu intamplatoare este vizita privata a presedintelui Basescu in secuime, din dorinta de a estompa amploarea discutiei despre poporul pesedist si determinarea de a castiga a treia runda de alegeri parlamentare consecutiv.

2 comentarii:

Corina spunea...

Felicitari, Catalin, ai niste analize super, in general vorbind. Despre Consiliul National eu am dat deja o declaratie:

http://www.mediafax.ro/politic/corina-cretu-rezultatele-consiliului-national-o-victorie-a-bunului-simt.html?1687;2409439

Pe luni, Corina

Ioan Catalin Nechifor spunea...

Stiu, ai fost mai harnica decat mine la a comenta rezultatele Consiliului National. Cred ca analizele pe care avem libertatea sa le facem sunt cu adevarat ceea ce trebuie pentru ca PSD sa mearga mai departe. Ramane doar sa punem in practica ceea ce analizam, pentru ca viata unui partid precum cel al nostru inseamna si vietile noastre pesonale insumate. Succes in continuare.