vineri, 15 februarie 2008

Escu presedinte

De peste 40 de ani avem presedinte Escu in Romania. Mai precis din 1967, cand Nicolae Ceausescu devenea presedintele consiliului de ministri - functie care putea fi echivalata la acea data cu cea de presedinte, sau sef suprem de stat.

Ce-a urmat dupa Nicolae Ceausescu, stim foarte multi dintre noi. Iliescu, Iliescu, Constantinescu, Iliescu, Basescu.

Nu stim ce va urma, poate din nou Basescu, sau vreun alt Escu.

Stim insa ce se intampla cu potentialii Escu. Si ca sa nu ma bag in oala altor partide, ma refer doar la al meu. Mai intai Sorin Oprescu, acuzat de plagiat si acum Cristian Diaconescu, acuzat ca ar fi fost zmeul comunismului. Articolul de astazi dintr-un cotidian central ma lasa absolut rece, diferenta fata de cazul Oprescu fiind imposibilitatea pronuntarii rapida a unui verdict de catre o instanta specializata (nu ma refer la una din domeniul juridic, ci si din domeniul civil).

De ce se intampla toate acestea?

Poate imi spuneti si voi!

Sau poate exista si variante non Escu?!

4 comentarii:

Anonim spunea...

nu sunt la curent cu ceea ce se intampla d-lui oprescu si diaconescu; acuzatiile au fost sustinute cu argumente sau presa doar banuie? in ce ziar s-a vorbit despre aceste doua cazuri? oricum, daca este adevarat, eu nu pot sa trag decat concluzia ca marea parte a oamenilor politici din romania, nu toti din fericire, nu au meritul moral sa reprezintele interesele romaniei; si, cum am mai spus, PSD nu este o alternativa viabila pentru a schimba actuala putere, calitatea celor care conduc partidul lasa de dorit; asta este tragedia la noi: toate partidele politice sunt la fel; avem nevoie de o clasa politica tinara, eroica;Diaconescu facea parte mai mult sau mai putin din aceasta clasa (desi a fost deja ministru si, dupa parerea mea, a facut prea putine pe langa ceea ce ar fi trebuit facut -nu zic ar fi putut ca poate nu a fost lasat sa faca-); dezamagirea este cu atat mai mare;

altfel, da, escu nu prea ne-a priit, ar trebui sa alegem un presedinte non escu anul data viitoare, dar nu personaje care au mai fost la putere si nu au fost la inaltimea asteptarilor (nastase, constantinescu, geoana); altcineva, caci ne-am saturat de actualii politicieni!cand ii vedem la televizor doar certandu-se si acuzandu-se fara argumente si cu atacuri la persoana, parca iti vine sa pleci unde vezi cu ochii; cand o sa avem si noi dezbateri de idei civilizate si argumentate intre politicieni?

ala micu spunea...

Din partea celor care au ramas aici, stii tu cine, LA MULTI ANI!, sanatate, liniste si putere de munca pe "fronturile"europene. Si te asteptam pe aici ca ne e dor.

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@anonim

Acuzatiile care apar la adresa unor oameni politici, in special din zona opozitiei, sunt facute doar de dragul de a le murdari imaginea, mai ales in conditiile in care ar putea beneficia de o notorietate ridicata si de un potential mare de a lua voturi. Vom vedea ce va fi in lupta pentru presedentia Romaniei si sper ca vom putea alege o varianta mai buna decat cea actuala.

Ioan Catalin Nechifor spunea...

@ ala micu
Va multumesc tuturor si va doresc multa sanatate si numai bine.