marți, 19 februarie 2008

Dirigintele la romani

In campania pentru europarlamentare, PD (pe acea vreme fara extensia -L) lansa un slogan care avea in prim plan "dirigintele", asimilat cu presedintele Traian Basescu. Dupa ce in aceste zile seful clasei (alias Sorin Frunzaverde) a declarat ca nu mai doreste sa isi continue mandatul de deputat european, echipa democrat liberala ramane fara un element de baza.

Aceasta situatie este de fapt un preludiu, sau o prefata la ceea ce se intampla in tara. Trist, dar adevarat, Romania nu mai are nici diriginte, nici director, nici administrator, nici macar om de serviciu care sa faca curatenie dupa guvernarea de dreapta Basescu - Tariceanu.

Bun si atunci ce facem, avem o tara, cum procedam (nb asa cum dicta plastic un exponent al mass mediei). Se pare ca ar trebui sa privim in istorie si sa gasim solutii similare la situatii de fapt similare.

Si nu mica imi e mirarea cand vad ca vicepresedintele Bundestagului Susanne Kastner imbraca haina unui adevarat diriginte si arata exact ceea ce ar fi trebuit noi sa aratam, acuzand guvernul de afisarea unui adevarat dezinteres in ceea ce priveste accesarea fondurilor sociale europene, precizand ca nici in domeniul locuintelor si al caminelor sociale Romania nu sta mai bine, de vina fiind tot Guvernul, cel care a anulat facilitatile fiscale, aplicand in schimb taxa unica - vinovata, se pare, de declinul economic si social din prezent.

Pacat ca doamna Kastner nu candideaza in tara noastra, pentru ca nu mai cred in impunerea unei monarhii de sorginte habsburgica, asa cum a fost in trecut, intr-o situatie in care Romania nu era in stare sa urmeze un drum coerent.

Totusi e rusinos ca suntem pusi in situatia de a primi avertizari atat de radicale din partea unor parteneri europeni, dar poate ca de asta avem nevoie ca sa scoatem tara la liman.

Niciun comentariu: