vineri, 25 ianuarie 2008

Dulce Romanie

Ieri de ziua Unirii am deschis telefonul pe la ora 14, chiar dupa ce am aterizat. Zborul aeronavei Airbus A318, de la Brussels la Bucuresti a durat mai putin de 2 ore si jumatate. 8 sms-uri. Ma gandesc, in sinea mea, ce-o fi oare? O fi cazut guvernul?!Pe-aproape. Ma dau la citit. Basescu si Tariceanu fluierati la Iasi. Macovei incepe sa aiba dosar de urmarie penala. Nu scrie pentru ce. Poate pentru orice. Ca in reclama cu piticii. Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala. Bun venit in reteaua Orange. Si alte cateva mesaje care contineau cam aceleasi stiri politice, povestite cu alte cuvinte. Ajung in fata aerogarii, iau un taxi si incep sa ma gandesc.

A inceput jihad-ul? Sa fie un semnal al caderii revolutionarilor portocalii? Cred ca e prematur sa discutam asta, insa cert este ca va fi un an ciudat si foarte prost pentru Romania. Odata declansat, acest razboi total intre palate nu poate fi oprit decat prin disparitia unuia dintre cei doi. Sau poate prin disparitia ambilor. Disparitie din planul I-ii al politicii, nu disparitie fizica.

Aflu de la cineva care s-a intors in aceeasi aeronava cu Basescu de la Iasi, ca presedintele nu arata prea bine. E nervos si abatut. O fi avand si el o zi mai putin fasta. Nu intotdeauna iti iese cand joci la cacialma. Sau mai degraba la ruleta ruseasca. Numai ca in loc de teava pistolului, ne jucam cu teava de gaz. Iar prima tura am ratat-o. Teava va trece pe la bulgarii din Burgas.

Niciun comentariu: