miercuri, 16 ianuarie 2008

8 dintr-o lovitura

Traian Basescu mai tare decat "Croitorasul cel viteaz"

Dupa 3 ani de revolutie portocalie in domeniul luptei anti-coruptiei, presedintele Traian Basescu da dovada de un apetit crescut, la inceput de an electoral. De fapt este o strategie mai veche, care a avut succes, pentru ca in aceeasi maniera s-a procedat si in pre-campania din 2003-2004.

Batalia cu sistemul ticalosit pe care o conduce presedintele se repeta, din pacate, doar atunci cand dorinta de a castiga puncte electorale depaseste chiar si interesul de stat. Intrigant este si faptul ca cererea de incepere a urmaririi penale pentru un numar de 8 ministri si fosti ministri, apare tocmai acum, cu cateva zile inainte de aparitia raportului Comisiei Europene, privind justitia din Romania.

Consider acest demers tardiv, fara nicio sansa de a schimba in bine fondul raportului Comisiei si cred ca acest mod pompieristic de a raspunde la o problema reala a Romaniei, semnalata de atatea ori de organismele europene, trebuie sa inceteze de indata, pentru ca altfel vom continua sa raportam date fictive, nerealiste, asa cum eram obisnuiti inainte de 1989, doar de dragul de a multumi conducatorii mult iubiti.

Comisia Europeana si Parlamentul European nu pot fi pacalite sub nicio forma prin astfel de practici, ci trebuie aduse argumente solide, precum si rezultate palpabile, care sa demonstreze clar decizia Romaniei de a urma calea europeana.

Nu in ultimul rand, tin sa remarc faptul ca in ultima perioada, foarte multi dintre cei care ar fi putut deveni candidati prezidentiabili au devenit tinta unor atacuri fara precedent, incepand cu Ludovic Orban, Norica Nicolai, Sorin Oprescu si mai nou, lotul celor 8.

Niciun comentariu: